Kalender

Familietur rundt på museet – forår 2017

Tag på Kunsten med hele din familie og del en kunstoplevelse.

Den første søndag i hver måned kan hele familien komme på en hyggelig og spændende guidet tur med en af museets guider, hvor samtalen og sjove kreative øvelser i udstillingerne er i fokus. Hver søndag byder på et nyt tema, som kan vække nysgerrighed og forundring hos både små og store.

 

Pris

Det er gratis at deltage når entrébilletten er købt. Klub Kunsten + Utzon har altid fri entré.

 

Bemærk: Familieomvisninger varer cirka 45 minutter.

 

Tema

Søndag den 8. januar: AD – det er ulækkert!

På Kunstens vægge hænger der blandt andet noget der ligner blod, indtørrede dyr og affald. Måske har du mest lyst til at lukke øjnene og sige: ”ad!” På denne omvisning vil vi kigge på nogle af de værker, I måske synes er en smule ulækre.

 

Søndag den 5. februar: ZoologiskKunsten

På Kunsten bor der mange forskellige dyr. Nogle kan man genkende, og andre ligner fantasidyr. Vi går på jagt, og ser om vi kan finde Spiderman, skobillerne eller en levende guldfisk!

 

Søndag den 19. februar: Syrede billeder og sære snegle

På Kunsten har vi rigtig mange kunstværker, hvor man kan tænke: ’Hvor er det mærkeligt!’. Nogle af værkerne forstiller noget, som kunstnerne har drømt, mens de sov. Vi går sammen på jagt efter de mest mærkelige malerier og laver sære snegle i modellervoks.

 

Søndag den 26. februar: Masker og fabeldyr

I anledning af fastelavn den 26. februar går vi på jagt efter de mange forunderlige og fantasifulde masker og fabeldyr, der findes på Kunsten. I kan også lave jeres egen fastelavnsmaske med en teknik, der kaldes ’automattegning’, hvor fantasien får helt frit spil. 

 

Søndag den 5. marts: Krophop

På denne omvisning vil vi se på menneskekroppe. Vi skal sammen finde lange kroppe, farverige kroppe, skæve kroppe og krøllede kroppe. Vi skal også bruge vores egne kroppe for at forstå kunstværkerne.

 

Søndag den 2. april: Finurlige farver og former

Nogle gange laver kunstnere kunstværker, som ikke direkte forestiller noget, som vi kender fra den virkelige verden. De kan være flotte mønstre af forskellige former og farver. Vi vil sammen finde disse værker og snakke om, hvad de får os til at tænke på.

 

Søndag den 7. maj: Altså, sådan én har jeg derhjemme!

Nogle kunstnere kan godt lide at bruge ting i deres kunstværker, som vi kan finde derhjemme i vores køkken, badeværelse eller stue. Det kan være en køkkenvask, gamle læbestifter eller en stol. Sammen skal vi snakke om, hvorfor kunstnerne bruger ting, der findes i forvejen, i stedet for at lave noget selv.

 

Søndag den 5. juni: SkulpTUR i parken

Ude i Kunstens skulpturpark står der en masse kunstværker, som I gerne må røre ved på denne tur. Denne søndag går vi ud i parken og snakker om, hvordan skulpturerne ser ud, hvordan de føles, og hvad kunstnerne mon tænkte, da de lavede dem.

Datoer

8. jan 2017,
10:30 til 11:15
5. feb 2017,
10:30 til 11:15
19. feb 2017,
10:30 til 11:15
26. feb 2017,
10:30 til 11:15
5. Mar 2017,
10:30 til 11:15
2. apr 2017,
10:30 til 11:15
7. maj 2017,
10:30 til 11:15
4. jun 2017,
10:30 til 11:15