Kalender

Foredrag om østeuropæisk avantgarde-kunst ved Henrik Broch-Lips

6. sep 2017,
17:00 til 18:00

Kom med til et spændende foredrag med Henrik Broch-Lips, som er kunsthistoriker og leder af Kunsthal NORD, om kunstneriske avantgardestrategier i Østeuropa før og efter murens fald. I foredraget retter Henrik Broch-Lips et særligt fokus på NSK (Neue Slowenishe Kunst), East Art Map og den revolutionære systemkritik.

NSK er i dag Østeuropas mest indflydelsesrige avantgardekollektiv, der er kendt for sine kontroversielle udstillinger, provokerende sceneoptrædener og samfundsomvæltende strategier. Med NSK har de slovenske kunstnere skabt universets første globale stat med tusindvis af statsborgere. Samtidig har de konstrueret East Art Map; en minutiøs kortlægning af den (systemkritiske) kunst, der ikke var tilladt i det tidligere Øst.

Foredraget introducerer dig også til det kunstneriske princip ”retrogarde” og drager paralleller til Kunstens aktuelle udstilling af Roman Ondak, History Repeats Itself. Roman Ondak er inspireret af arven fra den historiske avantgarde og benytter sig også af kunstneriske strategier som ”kopiering”, ”appropriering” og ”rekonstruktion”.

 

Praktisk information

  • Når museumsentréen er betalt, er det gratis at deltage. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har gratis entré
  • Arrangementet foregår i Kunstens auditorium
  • Du bedes dog tilmelde dig via nedenstående formular. Nedenstående formular indsendes pr. deltager - dvs. tilmelder du to eller flere, skal formularen indsendes flere gange
  • Du er først tilmeldt, når du har modtaget en bekræftelse via e-mail
  • Vises formularen ikke, er der ikke flere ledige pladser

Tilmeldingsformular

Datoer

6. sep 2017,
17:00 til 18:00

Kategorier