Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Kunsten Senior

Næste gang: 
5. feb 2021, 10:15 til 12:15

I denne omvisningsrække byder Kunsten dig inden for til fordybelse i og samtaler om kunsten over fire hyggelige formiddage på museet.

Kunsten Senior er for dig, der nyder at deltage i kulturlivet og holde dig orienteret i samfundet, og glæder dig ved at se på og at tale om kunst i selskab med andre. Hver gang vil en af Kunstens rutinerede og dygtige formidlere guide dig og dine medkursister gennem et tema, hvor din egen rige livserfaring kan perspektiveres til kunsten.


Efter en oplevelse i udstillingerne vil der serveres kaffe i Café Aalto, og sammen kan I snakke om de udstillinger og kunstværker, I har oplevet – hjulpet godt på vej af Kunstens formidler. Du kan komme på egen hånd eller i selskab med andre.


Vi mødes hver gang i museets forhal kl. 10.15. 

Vær sikker på en plads og køb dine billetter til Kunsten Senior på vores webshop i dag. Klik her for at gå til billetkøb.


Temaer

5/2 All Together Now: Oplev ny dansk samtidskunst 
Kunstens samling består af over 4.000 kunstværker, og en stor del af værkerne er doneret eller erhvervet til og af museet gennem passionerede private kunstsamlere. I 2019 blev samlingen endnu engang udvidet og suppleret på flotteste vis, da Margit og Jens Haven Christensen donerede 55 samtidskunstværker til museet. Samlingen indeholder værker af samtidens toneangivne danske kunstnere som Michael Kvium, Julie Nord, Cathrine Raben Davidsen og John Kørner. På udstillingen All Together Now vil vi sammen opleve disse unikke værker og tale om, hvordan værkerne på forskellig vis belyser den tid, vil lever i lige nu.  

 

19/2 The American Way: Enestående værker fra Louisianas samling 
Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk har en enestående samling af kunstværker skabt af ikoniske, internationale kunstnere. I foråret 2021 zoomer Kunsten ind på den amerikanske kunst og kultur, og viser et udvalg af kunstværker fra Louisianas samling skabt af amerikanske kunstnere. Sammen taler vi om, hvorvidt der inden for billedkunsten findes en særlig ’amerikansk måde’, og hvordan kunstværkerne i udstillingen taler sammen med den traditionstunge europæiske kunst. Derudover vil vi, med afsæt i udstillingens tematikker tale om det aktuelle amerikanske samfund; om valgkamp og Black Lives Matter-bevægelsen. 


5/3 Toyin Ojhi Odutola – Modvægtens teori  
Kunstneren Toyin Ojhi Odutola (f. 1985) er født i Nigeria, men er nu bosiddende i New York. Som den danske kunstner, Julie Nord, arbejder Odutola med tegning som sit primære medie. Oftest i stor skala, og bestandigt i en balancegang mellem det velkendt og hjemlige på den ene side, og det mystiske og fremmede på den anden side. På Kunsten vises 40 nye kunstværker, som gennem lys og lyd iscenesættes i museets Ny Sal, og som tematisk både udfordrer det udstillingsmediet og stiller spørgsmål til det aktuelle samfundsproblematikker. 


19/3 Tema på vej...
 

Datoer

5. feb 2021, 10:15 til 12:15
19. feb 2021, 10:15 til 12:15
5. mar 2021, 10:15 til 12:15
19. mar 2021, 10:15 til 12:15

Praktisk information

•    Pris pr. billet pr. dato: 60 kr. inkl. en kop kaffe i Café Aalto
•    Udover billet til Kunsten Senior, skal du også købe entré til museet. Entré kan købes separat via vores webshop her eller ved ankomst til museet.
•    Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré, men skal stadig købe billet til Kunsten Senior.
•    Der er mulighed for let af- og påstigning ved museets hovedindgang samt gratis parkeringsmuligheder i museets parkeringskælder.