Gratis workshop med kunstner i Kunst-Lab - 3 timer - for skoler i Aalborg Kommune

Roman Ondak er vokset op i det tidligere Tjekkoslovakiet under den kolde krig, og hans udstilling på Kunsten tager udgangspunkt i hans egne erfaringer som teenager i et lukket kommunistisk land. I perioden marts til september 2017 kan du og din klasse deltage i et spændende undervisningsforløb på museet.

Skynd dig at booke det gratis forløb, her gælder først til mølle-princippet. Book via https://playmaker.nemtilmeld.dk/686/.

 

'History Repeats Itself' er et samlet undervisningsforløb, hvor dine elever blandt andet lærer samfundsfag og historie gennem kunst. Den slovakiske kunstnerstjerne Roman Ondaks udstilling på Kunsten danner rammen om en dialogbaseret og æstetisk-eksperimenterende tilgang til helt aktuelle temaer som personlig frihed, tvang, overvågning, censur og grænser.

 

I museets kreative værksted, Kunst-Lab, skal dine elever skabe spionageobjekter, der indeholder hemmelige beskeder og koder. Disse hemmelige beskeder videregives til næste klasse, der besøger museet, samtidig med at resten af publikum på museet har mulighed for at følge med i udvekslingen.

 

Indgår i kunstneres værk

Helt særligt kan elever med særligt talent eller interesse få lov til at bidrage til et af Roman Ondaks kunstværker på museet. De af dine elever, der har lyst til at fortsætte arbejdet med spionkunsten, invitereres til at komme til en udvidet gratis workshop på Kunsten en onsdag efter skoletid. De unges værker fra workshoppen vil herefter indgå som rigtige kunstværker i Roman Ondaks udstilling på museet.

 

FORLØBET

Det forudsættes, at du bruger undervisningsmaterialet i din klasse 2 lektioner før besøget på Kunsten og 2 lektioner efter besøget. Forløbet arbejder hen imod fagformål fra historie og samfundsfag. Undervisningsmaterialet, der er udviklet i samarbejde mellem Kunsten og lærere fra Vesterkærets Skole i Aalborg, sendes pr. mail ved booking.

 

Før besøget

2 lektioner i klassen ud fra Kunstens undervisningsmateriale, der indeholder fotos, tekster, video og elevopgaver.
- Intro til udstillingen, kunstneren, den kolde krig og spionage.

 

På Kunsten

3 timers workshop med formidler og kunstner
– Dialoger i udstillingen History Repeats Itself af Roman Ondak
– Eksperimenterende kreative opgaver i Kunst-Lab med kunstner

 

Efter besøget

2 lektioner i klassen ud fra Kunstens undervisningsmateriale, der indeholder fotos, tekster og elevopgaver.
– Oplæg til diskussion, bearbejdning af udstilling og perspektivering til nutiden.

 

Tidspunkter
  • Tirsdage, onsdage, torsdage, fredage kl. 10.00-13.00.
 
Transport
  • Skolen skal selv betale for transport. Ved brug af NT' erhvervsrejsekort vil udgiften til transport blive refunderet. Rejsekortet kan anvendes i tidsrummet 8.30 - 13.00 og gælder under 30 personer.

 

Målgruppe
  • 7. klasser, 8. klasser, 9. klasser og 10. klasser
  • Samfundsfag, historie, religion, dansk, tværfagligt, billedkunst