Skal din skjorte blive til kunst?

Den finske kunstner Kaarina Kaikkonen indsamler brugte skjorter til et gigantisk kunstværk, der skal svæve i luften fra Aalborg Tårnet til Kunstens skulpturpark.

Kaarina Kaikkonen begyndte selv at gå i skjorter som barn. Som kun 10-årig mistede hun sin far, og begyndte derefter at iklæde sig faderens gamle skjorter for at mærke ham tæt på kroppen, selvom han var borte. Som titlen på udstillingen indikerer: Jeg bærer dig videre i mig. Siden har skjorten været en uadskillelig del af Kaarina Kaikkonens kunst, og til Aalborg skaber hun nu et nyt storværk, der kun kan realiseres, hvis 1.000 skjorter doneres til kunstprojektet.

 

Vi inviterer dig derfor til at bidrage til det store visionære kunstprojekt – med din skjorte og din historie. På Kunsten kan du indlevere gamle brugte skjorter sammen med et brev med din personlige historie, da kunstneren er interesseret i de historier, der gemmer sig bag skjorterne. Er der for eksempel en speciel historie tilknyttet skjorten? Hvor tit har du haft skjorten på?

 

Hun opfordrer derfor borgere i og udenfor Aalborg til at aflevere deres brugte skjorter sammen med en personlig historie om skjortens oprindelige ejer.

 

Kunstneren har brug for både dame- og herreskjorter i forskellige farver, størrelser og modeller. Kunstneren foretrækker skjorter i lette, ikke for tunge materialer. 

Farverige t-shirts med korte ærmer kan også indleveres til udstillingen. 

 

Skjorterne afleveres i forhallen på Kunsten.

 

Alle der afleverer en skjorte, får en fribillet til åbningen af udstillingen den 9. maj 2018 (én fribillet pr. indlevering).

 

Send din skjorte med posten!

Du har også mulighed for at sende din skjorte til os med posten og vedlægge et brev om skjortens fortælling. Kontakt udstillingskoordinator Camilla Fogh på cfog@kunsten.dk og aftal nærmere.

 

Læs mere om udstillingen her →