Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kunsten går på Airbnb

27. aug 2019, 12:01

Snart kan du sove i værket Revolving Hotel Room af Carsten Höller på Kunsten i Aalborg

Hvad siger du til at have Alvar Aaltos smukke marmormuseum for dig selv og vågne med udsigt til moderne kunst og samtidskunst i international klasse?

 

Det kan blive en realitet nu i forbindelse med udstillingen Behaviour, hvor ét af de viste værker er navngivet Drehendes Hotelzimmer (Revolving Hotel Room) (2008).

 

Som titlen afslører, består dette hotelværelse af møbler placeret på roterende glasskiver. Overnattende gæster får muligheden for komfortabelt at opleve de omgivende kunstværker fra den roterende seng. Herudover vil resten af museet være til fri afbenyttelse og give gæsten mulighed for at vandre uforstyrret rundt, imens museets samling og arkitektur kan opleves i månens lys. 

 

Værket har tidligere været udstillet på Guggenheim Museum i New York og Boijmanns van Beuningen in Rotterdam.

 

Opholdet inkluderer en privat omvisning, en let morgenmad på museet og brunch på hotel Comwell Hvide Hus, der ligger i kort afstand fra museet. Der er plads til to personer i Revolving Hotel Room.

 

Der vil være en nattevagt til stede under opholdet.

 

Opholdet koster 3.500 kr. + gebyr, hvis det bookes gennem Airbnb. Det kan også bookes ved at kontakte museet direkte.

 

Behaviour løber fra den 26. september 2019 frem til 23. februar 2020

 

Udstillingen er støttet af Det Obelske Familiefond, Spar Nord Fonden samt Statens Kunstfond.

 

Om udstillingen

I Behaviour på Kunsten undersøger Höller alternative måder at opfatte vores omgivelser og især vores måder at betragte kunst på. Udstillingen præsenterer værker, der forstyrrer og forvandler eller i bredest mulig forstand ændrer vores kunstoplevelser, heriblandt værker der inddrager lugte, lys, lyd, spejle og gigantiske røde fluesvampe. Der er mulighed for at overnatte på museet i Revolving Hotel Room eller prøve Upside-Down Goggles, der, når man ser igennem dem, vender alt på hovedet og således viser "den virkelige verden”, som den afbildes på nethinden. 


Om Carsten Höller

Mange af Höllers værker opfordrer beskueren til at interagere med værkerne samtidig med, at de muliggør en undersøgelse af vores menneskelige adfærd. Höller er optaget af alt det, der gør os til de mennesker, vi er, både fysisk og mentalt. Hans værker, som er inspireret af videnskabelig forskning, skaber situationer, der ændrer og udfordrer vores fysiske sansning og psykiske perceptioner. Han fremprovokerer usikkerhed i beskueren – en følelse af desorientering og grundlæggende tvivl.

 

Download pressebilleder her.
 
For booking, kontakt venligst:
Camilla Fogh, udstillingskoordinator
Tlf: +45 31 99 41 11
Email: cfog@kunsten.dk 

 

Find Kunsten på Airbnb her.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Stinna Toft, udstillingschef
Tlf: +45 31 99 41 04
Email: stoh@kunsten.dk

 

For presseservice, kontakt venligst:

Mette Kirstine Goddiksen
Tlf: +45 31 99 41 03
Email: mkg@kunsten.dk