Kalender

William Kentridge – The Refusal of Time

21. Mar 2018 til 19. aug 2018

Storværket 'The Refusal of Time' af den sydafrikanske kunstner, William Kentridge (f.1955), er en filmisk installation med tid som omdrejningspunkt.

Installationen inviterer dig til gå på opdagelse i spørgsmål som ’Hvordan gør vi den verden, vi lever i, forståelig?’ ’Hvordan husker vi historien?’ ’Og hvordan glemmer vi den?’

 

Installationens sort/hvide stop-motion verden er spækket med nostalgiske tilbageblik, drømme og fremtidsvisioner, som går hånd i hånd med en fornemmelse af historisk deja-vu og en flimrende uoverskuelighed. Når du står midt i værket, er det som om, at alt er i bevægelse og transformerer sig for øjnene af dig. Du opdager hele tiden noget nyt.

 

Kender du William Kentridge? Kentridge har bl.a. udstillet på både Metropolitan Museum of Art i New York, The Museum der Moderne Salzburg og Louvre i Paris og er en kæmpe stjerne på den internationale kunsthimmel. Han er kendt verden over for sine tegninger, film, installationer, skulpturer og operaer og et af hans store spændende værker, The Refusal of Time (2012), kommer nu til Kunsten i Aalborg. Værket er en 30 minutters filminstallation, som giver et spændende indblik i kunstnerens billedunivers og hans samfundssyn inden for temaet tid.

 

Værket er udlånt fra Louisianas samling og præsenteres i Kunstens Ny Sal.

 

Støttet af