Kalender

Familierundtur på museet

Kunstens familierundtur er populær hos børn og voksne. Turen foregår i børnehøjde, hvor Kunstens kunstformidlere fortæller sjove historier om værkerne i vores udstillinger og svarer på alle de spørgsmål, der måtte poppe op undervejs.

Der er forskellige temaer fra gang til gang (se temaerne nedenfor). Rundturen pirrer nysgerrigheden og forundringen hos de små. Og giver samtidig ”de store” nye perspektiver på værkerne.

 

Pris og praktisk information

  • Det er gratis at deltage, når de voksnes entré er betalt
  • Klub Kunsten + Utzon har altid fri entré
  • Familieturen varer cirka 45 minutter

 

Temaer

14. januar: Hvem er mest kunst-klog?

Er det ægte malerier? Hvorfor er det så sjusket malet? Hvad er skulpturerne lavet af? Hvilket kunstværk er dyrest? Måske kender du svaret, måske gør du ikke. Der er plads til spørgsmål, sjove svar og legende aktiviteter i museets samling af kunst fra 1900-1970’erne. Måske bliver vi klogere sammen?

 

18. februar: Bryster og appelsiner

Gå på jagt efter appelsiner, bryster, kander og blå farver i udstillingen om den danske maler, Vilhelm Lundstrøm. Midt i udstillingen skal familien samarbejde om at lave krøllede billeder. Og undervejs vil vores kunstformidler fortælle gode historier om Lundstrøm.

 

25. marts: Gå ind i kunstværket!

Kan man virkelig gå ind i et kunstværk? Ja, det kan man! På Kunsten har vi flere kunstværker, hvor du kan blive en del af selve værket. Kroppen og sanserne bliver sat i gang, og der er plads til grin og masser af spørgsmål.

 

29. april: Et kunstværk skal kunne mærkes

I den store kunstinstallation skabt af kunstneren William Kentrige er der både musik og lyd for ørerne og animationer og billeder for øjnene. Man oplever kunstværket med alle sine sanser, hvilket af og til også kan være lidt uhyggeligt! Vi er spændte på at høre, hvad du og dit barn synes om oplevelsen i kunstværket.

 

20. maj: Lugter gamle skjorter?

Kan man lave kunst ud af gammelt tøj? Bestemt!  Kunstneren Karina Kaikkonen fra Finland laver kunst ud af aflagte bukser, trøjer og skjorter. Det er en stor oplevelse at kigge op og ind og ud. Der er sjove kreative aktiviteter for små og store undervejs, og der bliver helt sikkert også masser af historier at grine ad og kommentere på.

Datoer

14. jan 2018, 10:30 til 11:15
18. feb 2018, 10:30 til 11:15
25. mar 2018, 10:30 til 11:15
29. apr 2018, 10:30 til 11:15
20. maj 2018, 10:30 til 11:15