Jubilæumsidealist 2022

 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Foredrag: C.F. Hill og det nordiske kunstnersind

1. mar 2023, 17:00 til 18:00

Vær med, når vi dykker ned i et på én gang sårbart og stærkt kunstnersind sammen med en fabelagtig formidler, nemlig museumsinspektør Søs Bech Sharpe.

Foredraget tager udgangspunkt i den store svenske kunstner C.F. Hill (1849-1911), hvis kunstneriske virke blev dybt præget af skizofreni. Hans kunst bevægede sig fra landskabsmaleri til mystiske, mørke og fantasifulde tegninger, der vidner om den verden, der udspillede sig i Hills indre.

 

Hill indskriver sig i en nordisk tendens. Både i kraft sine motiver, stil og tilgang til kunsten, men i lige så høj grad med et skrøbeligt sind, der blandt andet også gjorde sig gældende for den norske kunstner Edvard Munch (1863-1944), den svenske forfatter August Strindberg (1849-1912) og flere til.  

 

Hills tegninger har inspireret nogle af Nordens mest markante samtidskunstnere, Tal R og Mamma Andersson, til en række nyskabte værker i en aktuel udstilling på Kunsten.

 

Denne aften sætter vi perspektiv på Hill og kredser om den kunstneriske kraft, der kan gemme sig i et skrøbeligt sind. Desuden kredser vi om nordiske kunstnere og deres kendetegn.

 

Om Carl Fredrik Hill

C.F. Hill blev i en alder af 28 år erklæret sindssyg med skizofreni. Dette blev markant i hans kunstneriske produktion, hvor han bevægede sig fra landskaber med rødder i det romantiske maleri og siden med inspiration fra samtidens franske malere, som han oplevede under sine år i Paris, til en mystisk billedverden, hvor han gengav sine indre syner. Det var i denne periode, at han skabte sine mest berømte sygdomstegninger, der ikke blot er en central inspiration for Tal R og Mamma Andersson til denne udstilling, men som også er en central del i udstillingen Omkring Hill.

 

C.F. Hill, 1875

 

Billede i top: C.F. Hill: Efterårslandskab. Aften i Fontainebleau, 1875. Olie på lærred, 39 x 51 cm © Johanna Rylander / Malmö Konstmuseum

Datoer

1. mar 2023, 17:00 til 18:00

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Vær venligst opmærksom på, at din reservation annulleres, hvis du ikke er mødt op 15 minutter inden arrangementets start. Herefter tillader vi os at frigive din reservation. Reservationsgebyret bliver ikke refunderet eller ombyttet.

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten holder åbent til kl. 21 tirsdag, onsdag og torsdag

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små børn, rabat i Butk Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af

 

               

Udstillingen er støttet af