Secondary navigation

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Guidet tur: 'Vivian Maier'

20. aug 2024, 19:30 til 20:15

Kom helt tæt på én af det 20. århundredes største – og mest gådefulde – streetfotografer. Vores dygtige kunstguide guider dig igennem Vivian Maiers enestående fotoværker.

Ved siden af sit arbejde som barnepige fotograferede Vivian Maier (1926-2009) mennesker på de amerikanske gader i mere end fire årtier.

 

Fotografier, som først blev opdaget og offentliggjort efter hendes død. I dag betragtes Maier som en central del af det 20. århundredes street-fotografer.

 

Udstillingen præsenterer 150 af Maiers værker overvejende taget i 1950-1970’ernes New York og Chicago. Samt et udvalg af kortfilm skabt i samarbejde med Anne Morin, diChroma – én af de førende eksperter i Maiers virke.

 

Undervejs på turen går vi i dialog med hinanden og med kunsten – måske får du et helt nyt blik på værkerne, dig selv og verden omkring dig.

 

Fuldend din aften med et besøg i Brasserie Kunsten. Book bord her.

 

Om Vivian Maier

Vivian Maier (1926-2009) kom til verden i New York-bydelen Bronx med en fransk mor og en østrig-ungarsk far. Hun tilbragte det meste af sin ungdom i Frankrig, men vendte i 1951 tilbage til USA, hvor hun arbejdede som barnepige og husholderske i over 40 år. Hun brugte fritiden i dagligdagen på at udforske sit eget nabolag med sin kameralinse – blandt andet New York og Chicago, hvor hun tog tusindvis af gadefotos og -portrætter.

 

Vivian Maier blev først anerkendt for sit fotografiske arbejde og skrevet ind i historiebøgerne efter sin død. Hun lovprises i dag på linje med andre ikoniske streetfotografer fra det 20. århundrede som Cartier-Bresson, Diane Arbus, Robert Frank og Garry Winogrand.

 

Topbillede: Vivian Maier, Chicago 1978. © Estate of Vivian Maier, Courtesy of Maloof Collection and Howard Greenberg Gallery, NY.

Datoer

20. aug 2024, 19:30 til 20:15

Praktisk information

  • Varighed: Ca. 50 min.
  • Pris: 50,- pr. person. + entré til museet
    • Udover billet skal du også købe entré til museet.
    • Med årskort har du fri entré til museet, men skal stadig købe billet til arrangementet. Køb dit årskort her eller ved ankomst til museet, og få masser af andre fordele med i købet.
  • Vi anbefaler at du booker bord på forhånd, hvis du planlægger at spise i Brasserie Kunsten i forbindelse med arrangementet.
  • Billetten refunderes kun i tilfælde af aflysning.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Fuldend din oplevelse i Brasserie Kunsten

Fuldend din oplevelse i Brasserie Kunsten

Gør dit besøg til en helhedsoplelvelse og nyd et lækkert måltid i Brasserie Kunsten. Lad køkkenet tage sig af alt det praktiske, så skal du bare koncentrere dig om at nyde et godt måltid i selskab med venner eller familie.

Arrangementet er støttet af