Jubilæumsidealist 2022

 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Klog på Kunsten: Oprør

7. feb 2023, 17:00 til 18:15

I denne 'Klog på Kunsten' vil vores dygtige kunstformidler Marianne Trenskow gøre dig klogere på hvordan 60'erne og 70'ernes oprørsstemning prægede kunstenverden.

I 1960’erne og 70’erne var der oprør i luften og blandt andet den feministiske bevægelse stormede frem og dannede grundlaget for den feministiske kunst. Kunstformen satte fokus på de samfundsmæssige og politiske forskelle kvinder oplever i kraft af deres køn. Og blikket blev ikke kun rettet mod samfundet generelt, men også kunstinstituitionen, der blev kritiseret for at være domineret af mænd og det mandlige blik, hvilket som følge udelukkede den kvindelige kunstner.

Frem til d. 5. marts kan du opleve Dorothy Iannones farverige, personlige og seksuelt frigjorte univers i en særudstilling med kunstneren, som desværre gik bort i december 2022. Men også i Kunstens egen samling er 60’erne og 70’ernes oprør mod den traditionelle kvinderolle present blandt andet i værker af Niki de Saint-Phalle, Michelangelo Pistoletto, Kirsten Justesen og Ursula Reuter Christiansen, som kan opleves i udstillingen Kunsten Retro.

 

Om Klog på Kunsten

Vær med når Kunstens auditorium danner rammen om foredragsrækken Klog på kunsten, som den første tirsdag i hver måned sætter spot på en aktuel udstilling, en særlig kunstner eller bestemt tematik, som du kan opleve på museet. Det kræver ingen særlig viden om kunst eller kunsthistorie at være med.

Datoer

7. feb 2023, 17:00 til 18:15

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Vær venligst opmærksom på, at din reservation annulleres, hvis du ikke er mødt op 15 minutter inden arrangementets start. Herefter tillader vi os at frigive din reservation. Reservationsgebyret bliver ikke refunderet eller ombyttet.
  • Arrangementet foregår i Auditoriet.
  • Der vil være en pause undervejs.

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten holder åbent til kl. 21 tirsdag, onsdag og torsdag

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Bliv medlem af Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små børn, rabat i Butk Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af