Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Kunsten Senior

I denne omvisningsrække byder Kunsten dig inden for til fordybelse i og samtaler om kunsten over fire hyggelige formiddage på museet.

Kunsten Senior er for dig, der nyder at deltage i kulturlivet og holde dig orienteret i samfundet, og glæder dig ved at se på og at tale om kunst i selskab med andre. Hver gang vil en af Kunstens rutinerede og dygtige formidlere guide dig og dine medkursister gennem et tema, hvor din egen rige livserfaring kan perspektiveres til kunsten.

 

Efter en oplevelse i udstillingerne vil der serveres kaffe i Café Aalto, og sammen kan I snakke om de udstillinger og kunstværker, I har oplevet – hjulpet godt på vej af Kunstens formidler. Du kan komme på egen hånd eller i selskab med andre.

 

Vi mødes hver gang i museets forhal kl. 10.15. 

 

Vær sikker på en plads og køb dine billetter til Kunsten Senior på vores webshop i dag. Klik her for at gå til billetkøb.

 

Temaer

14 august: Louise Nevelson

Skyggernes skulptør, dronningen af assemblager, møbelmystiker, billedkunstens Karen Blixen, sakral skrotsamler. Den ukrainsk/amerikanske kunstner Louise Nevelson (1899-1988) havde gennem sit liv og karriere mange tilnavne, og hun en af efterkrigstidens mest fremtrædende og anerkendte kunstnerpersonaer. 

 

Sammen med os kan du lære Louise Nevelson at kende og blive klogere på, hvordan hun opfandt begrebet enviromental sculptures, og hvordan hun brugte byen New Yorks forvandling gennem 1900-tallet både som inspiration, men også direkte i sine kunstværker gennem aflagte møbelgangtande og byggeriaffald, som hun faldt i gaderne.

 

Klik her for at læse mere om udstillingen.


28 august: Landskab - indtryk, udtryk og aftryk

I udstillingen Landskab kan du opleve menneskets forhold til landskabet set gennem kunsten. Mennesket og landskabet går hånd i hånd og lader sig forme af hinanden. Udstillingen viser forskellige landskabsskildringer fra forskellige tider, men giver også et indblik i menneskets forhold til naturen på det givne tidspunkt. 

 

Sammen med os kan du opleve kunstnerens skildring af landskabet - fra guldalderens romantiserende og idylliserende landskaber flydt med ranke bøgetræer og kyster, til aktuelle samtidskunstværker – bl.a. en horisontal landskabsinstallation skabt af jakker og skjorter.

 

Sammen vil vi snakke om, hvad et landskab egentlig er.

 

Klik her for at læse mere om udstillingen.


11. september: Kunstens samling – hvordan blev den til?

– om de mange donorer og nogle af de værker de så gavmildt gav.
Den "berusende" forhistorie om Harald Jensens indkøb til den faste samling i Aalborg. Gaverne fra de store fonde og egne indkøb med hjælp fra gavmilde private donorer og ikke mindst de mange  mennesker der gennem årene har foræret enkelte værker og store private samlinger til Kunsten.
 

25. september: Harald Slott-Møllers Primavera

Vi ser på et af de skelsættende symbolske værker fra omkring århundredeskiftet: Primavera (1901) af Harald Slott-Møller.
"Tanker, følelser og ideer" en af indgangene til den moderne kunst og baggrunden for et kunstværk og en kunstner. Liv og død, mand og kvinde, sjæl og legeme, tidens politik,tabte venskaber og en god del åndshovmod. Den baggrund Primavera er skabt på, indeholder det hele og lidt til. Har værkets billedsprog noget at sige os idag – lad os tale om det.

Datoer

14. aug 2020, 10:15 til 12:00
28. aug 2020, 10:15 til 12:00
11. sep 2020, 10:15 til 12:00
25. sep 2020, 10:15 til 12:00

Praktisk information

•    Pris pr. billet pr. dato: 60 kr. inkl. en kop kaffe i Café Aalto
•    Udover billet til Kunsten Senior, skal du også købe entré til museet. Entré kan købes separat via vores webshop her eller ved ankomst til museet.
•    Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré, men skal stadig købe billet til Kunsten Senior.
•    Der er mulighed for let af- og påstigning ved museets hovedindgang samt gratis parkeringsmuligheder i museets parkeringskælder.