Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Kunsten Senior

I denne omvisningsrække byder Kunsten dig inden for til fordybelse i og samtaler om kunsten over fire hyggelige formiddage på museet.

Kunsten Senior er for dig, der nyder at deltage i kulturlivet og holde dig orienteret i samfundet, og glæder dig ved at se på og at tale om kunst i selskab med andre. Hver gang vil en af Kunstens rutinerede og dygtige formidlere guide dig og dine medkursister gennem et tema, hvor din egen rige livserfaring kan perspektiveres til kunsten.


Efter en oplevelse i udstillingerne vil der serveres kaffe i Brasserie Kunsten, og sammen kan I snakke om de udstillinger og kunstværker, I har oplevet – hjulpet godt på vej af Kunstens formidler. Du kan komme på egen hånd eller i selskab med andre.


Vi mødes hver gang i museets forhal kl. 10.15. 

Vær sikker på en plads og køb dine billetter til Kunsten Senior på vores webshop i dag. Klik her for at gå til billetkøb.


Temaer

7/5 Toyin Ojhi Odutola – Modvægtens teori  
Kunstneren Toyin Ojhi Odutola (f. 1985) er født i Nigeria, men er nu bosiddende i New York. Som den danske kunstner, Julie Nord, arbejder Odutola med tegning som sit primære medie. Oftest i stor skala, og bestandigt i en balancegang mellem det velkendt og hjemlige på den ene side, og det mystiske og fremmede på den anden side. På Kunsten vises 40 nye kunstværker, som gennem lys og lyd iscenesættes i museets Ny Sal, og som tematisk både udfordrer det udstillingsmediet og stiller spørgsmål til det aktuelle samfundsproblematikker. 
 

21/5 The American Way: Enestående værker fra Louisianas samling 

 

Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk har en enestående samling af kunstværker skabt af ikoniske, internationale kunstnere. I foråret 2021 zoomer Kunsten ind på den amerikanske kunst og kultur, og viser et udvalg af kunstværker fra Louisianas samling skabt af amerikanske kunstnere. Sammen taler vi om, hvorvidt der inden for billedkunsten findes en særlig ’amerikansk måde’, og hvordan kunstværkerne i udstillingen taler sammen med den traditionstunge europæiske kunst. Derudover vil vi, med afsæt i udstillingens tematikker tale om det aktuelle amerikanske samfund; om valgkamp og Black Lives Matter-bevægelsen. 

 

 

4/6 Kunst lavet af kvinder

Kunst lavet af kvinder er en overset del af kunsthistorien. Kunsten Senior vil denne gang fokusere på netop kunst lavet af kvinder, og vi oplever og undersøger en række forskellige kvinders kunstværker i Kunstens udstillinger. Sammen taler vi om forskelle og ligheder i kunstværkerne.

 

Vi oplever alle sammen kunstværker forskelligt. Vi taler også om hvordan det er for os hver især at opleve en fortolkning af verden gennem et kunstværk. Hvilken rolle spiller kunstneren i vores oplevelse af et kunstværk? Hvad gør det for vores kunstoplevelse at vi ved, at kunstneren er en kvinde?

 

18/6 Cathrine Opie

Tag med på en tankevækkende og intim tur ind i den afdøde skuespiller, diva og legende Elizabeth Taylors hjem. Den amerikanske kunstfotograf, Catherine Opie (f. 1961), som ellers typisk retter linsen mod samfundets svageste, har som den første fået lov til at forevige Taylors gemakker kort tid før Taylors død. Opie kommer helt tæt på, og fotografierne hænger som et rørende møde mellem to meget forskellige kvinder: Den ombejlede, klassiske diva, der lever i overflod, og den socialt bevidste fotograf.

Datoer

7. maj 2021, 10:15 til 12:15
21. maj 2021, 10:15 til 12:15
4. jun 2021, 10:15 til 12:15
18. jun 2021, 10:15 til 12:15

Praktisk information

  • Pris pr. billet pr. dato: 60 kr. inkl. en kop kaffe i Café Aalto
  • Udover billet til Kunsten Senior, skal du også købe entré til museet. Entré kan købes separat via vores webshop her eller ved ankomst til museet.
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré, men skal stadig købe billet til Kunsten Senior.
  • Der er mulighed for let af- og påstigning ved museets hovedindgang samt gratis parkeringsmuligheder i museets parkeringskælder.
  • Billetkøb refunderes kun i tilfælde af aflysning.