Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

Kalender

Mød eksperten: Bag om Trampedach med konservatoren

Mød den dygtige konservator Jannie Panourgias, der har speciale i Trampedachs skulpturer. Hun vil denne aften introducere dig til kunstneren og mennesket Kurt Trampedach.

Jannie Panourgias vil i dette foredrag introducere publikum for de dilemmaer, problemstillinger og undersøgelser en konservator står overfor, når der skal tages beslutning om en eventuel behandling af et moderne værk med udgangspunkt i Trampedachs skulpturtableauer. Er det fx meningen, at de skal se så beskidte ud? Hvordan støbte han hele menneskefigurer? Og hvilke udfordringer følger der med den type skulpturer, hvor der bla indgår menneskehår og kunstnerens eget tøj?

 

Kurt Trampedach er en dansk kunsts emblematiske figurer fra det 20. århundrede. Blandt hans værker er en gruppe gipsskulpturer fra 1970’erne. Skulpturen er måske ikke det første, man i dag forbinder med Kurt Trampedachs virke, men er ikke desto mindre en vigtig gren af hans kunst og en af nøglerne til den succes og omtale, han opnåede i 70’erne. Disse skulpturer findes i flere danske museers samlinger, men mange af disse kompositte værker er skrøbelige og viser flere forskellige tegn på nedbrydning. Hvilken betydning har disse nedbrydningsfænomener på værkernes betydning? Hvordan arbejdede og fremstillede Trampedach disse værker? Hvilken forståelse har vi af dem i dag?  

 

Om Jannie Panourgias

Jannie Panourgias er cand.scient.cons med speciale i malerikonservering. Med udgangspunkt i klassisk maleri og de primitive flamske malere har hun over årene fået mere fokus på konserveringen af moderne kunst og samtidskunst. Jannies kandidatprojekt Kunstnerintentionen og beslutningsprocesser i moderne kunst – En kritisk vurdering på baggrund af en case tog netop udgangspunkt i Kurt Trampedachs værk Morgen (1972-1973) på Statens Museum for Kunst. Jannie er internationalt uddannet, har læst kunsthistorie i Paris, bachelor i konservering fra La Cambre i Bruxelles og kandidatgrad fra Konservatorskolen i København. Hun er gift fransk, bosat i København med to børn og har i mange år boet i både Frankrig og Belgien, hvor hun bl.a. har arbejdet i flere år på konserveringsværkstedet IACC i Paris og deltaget i konserveringsprojekter på Versailles og for Chagall-fondet, men har også udført selvstændige opgaver i Danmark som bl.a. konserveringen af P.S. Krøyers malerier To drenge (1899) i privat samling. 

Datoer

3. okt 2018, 17:00 til 18:00

Praktisk information

  • Det koster 60 kr. pr. person + entré at deltage. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har gratis entré til museet, men skal også købe billet til arrangementet.
  • Billet købes via shop.kunsten.dk eller i receptionen på Kunsten.