Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Erik Veistrups samling

Siden omkring 1970 har den nu pensionerede lærer Erik Veistrup samlet på dansk kunst, og selvom samlingen bevæger sig på tværs af udtryksformer, årstal og stilretninger, er der nogle kendetegn. Værkerne er ofte figurative og ekspressive i deres form- og billedsprog, ligesom mange rummer en farverigdom og underfundig humor.

 

Værkerne er købt med hjertet, og i 2009 besluttede Veistrup at donere en del af samlingen til nogle af landets museer, så de også kunne bringe andre glæde. KUNSTEN fik lov til at udvælge de værker, som ville passe bedst ind i den eksisterende samling, og der blev udvalgt i alt 76 værker, herunder værker af kunstnere som Kurt Trampedach, Preben Hornung og brødrene Arne og Jørgen Haugen Sørensen som supplement til museets eksisterende samling. Desuden blev der udvalgt værker af en række unge danske kunstnere som Tal R, FOS, Anette Harboe Flensburg, John Kørner, Anders Brinch, Jens Robert Jørgensen og Jon Stahn, hvilket har medvirket til at give museets samling af dansk samtidskunst et væsentligt løft.

 

Ved samme lejlighed forærede Erik Veistrup værker til Vendsyssel Kunstmuseum, Trapholt i Kolding samt Museum Jorn i Silkeborg, og i 2005 overdrog han med støtte fra Bikubenfonden en stor samling af keramiske værker til keramikmuseet Grimmerhus i Middelfart.