Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Omgivelsernes betydning for os – udstillingen 'Offspring – Pierre Huyghe' (25/5 – 30/10 2022)

Taler I nogensinde om, hvordan vi bliver påvirket af vores omgivelser og omvendt? Hvilken betydning natur og teknologi har for den måde vi oplever vores omverden på, og for den måde vi agerer i den?

Vi befinder os alle i et knudret net af forskellige relationer til vores omgivelser. Det gælder selvfølgelig de mennesker, vi omgiver os med, men også mennesker vi flygtigt går forbi i supermarkedet. Det gælder naturen omkring os, dyrene og den teknologi, der er kravlet næsten ind under huden på os, og er blevet en slags forlængelse af vores krop og hjerne. Den franske kunstner Pierre Huyghe undersøger netop disse temaspørgsmål i en vidtfavnende vifte af kunstværker, som b.la. tæller et akvarium, en røgmaskine og en levende bikube, der er forbundet i et netværk.

 

I udstillingen møder du og dine elever kunstværker, som kan gøre dem opmærksomme på deres omgivelser. Vi undersøger sammen hvad udstillingen gør for den stemning, dine elever føler, og dykker ned i hvad ordet ’omgivelser’ og ’netværk’ egentlig dækker over. Eleverne skal skabe deres egne små habitater, imens vi taler om hvad der er vigtigt i sådan et habitat, og om forskellige arter mon kan leve sammen i samme rammer?


Læringsforløb

Kunsten har udviklet et kreativt læringsforløb, hvor vi sammen undersøger hvilke elementer i dine elevers omverden, der påvirker deres hverdag og ageren, og hvordan det kommer til udtryk. Vi tager udgangspunkt i nysgerrige dialoger om lige præcis det, dine elever oplever i udstillingen, og i konkrete og materialenære, kreative aktiviteter. Sætter plastik og organisk materiale samme aftryk på vores oplevelse af vores omgivelser? Hvad sker der, hvis vi piller ved størrelsesforholdene eller indretter menneskets habitat i et akvarium? Gennem åbne dialoger går vi på opdagelse i relationen mellem mennesker, natur og teknologi, det levende og det livløse, fiktion og virkelighed. Måske opdager vi, at vi oplever betydningen af omgivelser helt forskelligt?

 

Målgruppe: Mellemtrin, udskoling, ungdomsuddannelser
Fag: Billedkunst, håndværk og design, dansk, samfundsfag, natur/teknologi
Periode: 25/5 – 30/10/2022
Pris: 750 kr.

Ønskes info om indhold kontaktes Peter Juul på 31994116 eller pjj@kunsten.dk

:
:
:

Vedrørende madpakkespisning 
Børnehaver og skoleklasser kan spise medbragt mad ved bordene i Skulpturparken i forbindelse med besøg og undervisning på Kunsten. Det er desværre ikke muligt at booke plads til madpakkespisning på forhånd. Læs mere her.