Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Rejs ind i naturen – udstillingen Sky to the East, Sky to the West (25/5 – 30/10 2022)

Hvad kan naturen egentlig bruges til? Hvilket forhold har I til naturen i klassen? Bruger I den, eller vil I hellere lave noget andet?

Naturen er altid omkring os i større eller mindre grad. Der er altid lidt ukrudt mellem fliserne og bænkebidere derunder. Helt naturfagligt er en typisk dansk skov eller park ikke natur, men måske bruger vi områderne, som om de var?

 

Måske går I ture i skoven eller holder picnic i parken om søndagen? Måske samler I svampe, måske samler I skaller ved stranden? Måske rejser I langt for at opleve flot natur? Nu kan I tage på naturtur til Kunsten, og sammen opleve udstillingen Sky to the East, Sky to the West. Udstillingen sætter fokus på vores forhold til naturen og hvordan vi oplever den. Gennem kunstværkerne oplever vi, hvordan kunstnere oplever og spejler sig i naturen, og det sender tankerne hen på vores eget forhold til naturen.
 
I udstillingen møder du og dine elever kunstværker, som er til at fortabe sig i, præcis som en god udsigt ud over vidderne. I møder kunstværker der er fulde af farver, og nogle der er helt sarte, og kunstværker hvor kunstneren viser os indre landskaber. Sammen undersøger vi hvad udstillingen gør for den stemning, dine elever føler, og dykker ned i elevernes oplevelser af og med naturen. Vi taler også om hvad billedkunst særligt kan i skildringen af oplevelser. Derudover skal eleverne gennem små kreative aktiviteter finde frem til de landskaber, der fylder meget for dem hver især, og forsøge at give dem en billedkunstnerisk form.

 

Læringsforløb

Kunsten har udviklet et kreativt læringsforløb, hvor vi sammen undersøger hvilket forhold dine elever har til naturen. Vi tager udgangspunkt i nysgerrige dialoger om lige præcis det, dine elever oplever i udstillingen, og i konkrete og materialenære, kreative aktiviteter. Ligner vores forhold til naturen hinanden? Minder vores naturoplevelser om hinanden? Hvilke forskelle og ligheder er der mellem vores landskaber? Gennem åbne dialoger går vi på opdagelse i vores relation til naturen. Måske bliver vi overraskede over hinandens og vores egne tanker vores omgivelser?
 
Målgruppe: Mellemtrin, udskoling, ungdomsuddannelser
Fag: Billedkunst, håndværk og design, dansk, samfundsfag, natur/teknologi
Periode: 25/5 – 23/10/2022
Pris: 750 kr.

Bookingformular

Ønskes info om indhold kontaktes Peter Juul på 31994116 eller pjj@kunsten.dk

:
:
:

Vedrørende madpakkespisning 
Børnehaver og skoleklasser kan spise medbragt mad ved bordene i Skulpturparken i forbindelse med besøg og undervisning på Kunsten. Det er desværre ikke muligt at booke plads til madpakkespisning på forhånd. Læs mere her.