Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Sandcirklen

Leg og eksperimenter med former, figurer og mønstre i Sandcirklen, som I finder i Skulpturparken.

Sandcirklen er en cirkelformet sandkasse, der ikke er nogen helt almindelig sandkasse. Her må I nemlig ikke bruge hænder eller sidde ned og bygge.


I Sandcirklen kan I skabe former, figurer og mønstre i sandet – men kun ved at bruge jeres fodspor! Både store og små gæster kan lege med fodspor i sandet, og i fællesskab kan I lave mønstre ved at bruge jeres små og store fødder sammen.

 

Cirkelformer på museet

Sandcirklens form er inspireret af Jeppe Heins cirkulære springvand, som I også kan opleve i Skulpturparken. Når I bevæger jeg rundt på museet og i Skulpturparken så læg mærke til, hvor mange steder der findes cirkler – måske kan det inspirere jer, når I selv skal lave mønstre i sandet. Cirklen er en geometrisk grundform, der gennem tiden er blevet hyppigt brugt i kunsthistorien og i tegnelære.

 

Landart

I udstillingen Landskab, der lige nu kan opleves på Kunsten, kan I opleve kunstværker, der er skabt af mange forskellige kunstnere på mange forskellige tidspunkter. Dét de alle har tilfælles er, at de skildrer landskabet og menneskets forhold til dette.

 

Landart er en kunstgenre, hvor kunstnere enten tager kunsten med ud i naturen, eller tager naturen ind i kunstinstitutionen. Ofte bruges naturens materialer til at skabe kunstværker – ofte på naturens egne præmisser. Oplev f.eks. værket Stone circle af Richard Long, som I kan finde i museets forhal. 
Sandcirklen tager også naturen med ind på museet i form af strandsand. I stedet for at lade naturens elementer som vind og vand formgive sandet, overlader vi det til dig!       

 

Sandcirklen er udviklet af Kreativitarium, som er støttet af Nordea-fonden. 

Støttet af