Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Tema: Billedanalyse og symboler

Baggrund 

Er det mon tilfældigt, at kvinden i værket Primavera (1901) bærer en hvid kjole? Eller at soldaternes krykker krydser hinanden i værket i Krigsinvalider (1928)? Og hvorfor er størrelsesforholdet mellem den menneskelignende skabning og den lille mand så påfaldende i værket Meditation over den antinazistiske kærlighed (1936)? 

 

Komposition og koloristiske virkemidler er centrale elementer i mange kunstværkers opbygning – og sjældent tilfældigt. At nærstudere begreber som balance, bevægelse, farver, kontrast og rytme i kunstværker kan være en indgangsvinkel til at forstå nogle typer kunstværker bedre. 

 

I Kunstens samling findes der flere kunstværker, som egner sig særligt godt til at sætte ovenstående begreber i spil. 

  
Læringsforløb 

På et 1,5 times læringsforløb om billedanalyse og symboler bliver eleverne fortrolige med de virkemidler, som nogle kunstnere gør brug af. Gennem dialoger, små gruppeoplæg og praktisk-kreative øvelser vil eleverne på forskellig vis blive udfordret i at forholde sig til værkernes virkemidler. 

 

Målgruppe: Udskoling, ungdomsuddannelser
Fag: Billedkunst, dansk
Varighed: 1,5 time
Pris: Gratis

Bookingformular

Ønskes info om indhold kontaktes Peter Juul på 31994116 eller pjj@kunsten.dk

:
:
:

Vedrørende madpakkespisning 
Børnehaver og skoleklasser kan spise medbragt mad ved bordene i Skulpturparken i forbindelse med besøg og undervisning på Kunsten. Det er desværre ikke muligt at booke plads til madpakkespisning på forhånd. Læs mere her.

Bemærk: Afbud skal meldes til booking@kunsten.dk senest tre hverdage før planlagt besøg. Afbud senere end dette vil medføre et gebyr på 1000 kr. til at dække lønomkostninger for booket personale. Derfor skal betalingsoplysninger oplyses ved alle bookinger.
Bemærk: Afbud skal meldes til booking@kunsten.dk senest tre hverdage før planlagt besøg. Afbud senere end dette vil medføre et gebyr på 1000 kr. til at dække lønomkostninger for booket personale.