Kalender

7+7 – Spot på Kunstens samling

7. jul 2017 til 26. jan 2018

Kunstens egen samling dækker mere end 200 år og byder på nogle af dansk kunsthistories vigtigste og mest markante kunstnere

Udstillingen 7 + 7 sætter spot på et udvalg af Kunstens imponerende samling og inviterer dig med på en spændende rejse gennem den danske kunsts historie i Kunstens sidelyssale.

 

Lad dig fortabe i H.A. Brendekildes detaljerigdom, forføre af Edward Weies kolorit, opsluge af Jens Søndergaards naturskildringer og forundre af Asger Jorns finurlige universer og Richard Mortens eksperimenterende streg m.fl. Udstillingen er opdelt i syv temaer: Det ydre og det indre, Form og flade, Farvens kraft, Landskab og menneske, Surreale verdener, Mystik og opgør og Konstruktive former, som hver især udgør små kunstneriske fortællinger.

 

De syv temaer favner et bredt spektrum af tematikker, kunstneriske eksperimenter og udtryk, som har optaget de danske kunstnere i forskellige tidsperioder. På rejsen gennem sidelyssalene kan du blandt andet glæde dig til at få et førstehåndsindblik i de mest markante skift i de kunstneriske udtryksformer fra slut 1800-tallet og frem til tiden efter Anden Verdenskrig; til at møde betydningsfulde værker af kunstnere, som søgte et opgør med vante konventioner og forestillinger; og ikke mindst opleve de eksperimenterende og nyskabende udtryksformer, der kom ud af det.