Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

LAND-SKAB

8. maj 2020 til 2. aug 2020

Tag med på en vidunderlig og forunderlig rejse gennem storslået natur, når Kunsten præsenterer landskaber i kunsten gennem flere århundreder.

I vidt forskellige materialer bearbejdes en af kunstens mest kendte genrer i alt fra foto, tegning, maleri og lyd, til gamle herrefrakker. Fra sjældent viste, romantiske naturskildringer over virkelighedsnære, temperamentsfulde og abstrakte landskaber, til museets seneste nyerhvervelser, hvor landskabet og naturen er i fokus på nye måder.

 

Med samtidskunsten har landskabet og naturen fået en renæssance i kunsten. I udstillingen undersøger vi, hvordan landskabet og naturen i kunsten har forandret sig igennem tiden. Det malede landskab er ikke blot en spejling af motivet, men også resultatet af en kompleks fortolknings- og udvælgelsesproces, der er formet af sin tids ideer og verdensbillede. En kunstnerisk skildring af naturen afspejler derfor ikke bare landskabet i sig selv, men også periodens drømme og forestillinger.

 

At skildre landskabet er på sin vis også at skildre sig selv. Som nation eller som individ. Men hvad er landskabet egentlig? Hvilken udstrækning og sammensætning skal et stykke af jordens overflade have for at kunne få denne betegnelse? Findes landskabet når det kommer til stykket, som andet end en forestilling hos betragteren og som et produkt af vores følelser? Og hvorfra kommer behovet for at skildre landskabet? 

 

Udstillingen viser på tværs af tid og perioder et stort udvalg af værker fra H.A. Brendekildes smukke forårsidyl, Lergaard og mørkemalernes forenklede og monumentale naturskildringer, CoBrA-kunstnernes abstrakte landskaber, John Cages lydkunst, Christos land art, til den finske samtidskunstner, Kaarina Kaikkonens, bjergtagende og smukke landskabsinstallation, And it was empty (2005), lavet af genbrugstøj. Et værk som bjergtog publikum ved en soloudstilling og nu er erhvervet til museets samling.