Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Kærs Kunstkafé: Fire aftener i kunstens tjeneste

Næste gang: 
28. nov 2024, 17:30 til 20:45

Kunsthistoriker og tv-vært Peter Kær går på opdagelse i kunstens forunderlige verden i selskab og samarbejde med kunsthistorikere, kuratorer og Brasserie Kunstens køkkenchef Thomas Mathiesen.

Vi begynder aftenerne med at spise sammen. Køkkenchef Thomas Mathiesen har ladet sig inspirere af aftenens tema og skabt en særlig ret, der passer til.

 

Program for aftenerne:

17:30: Dørene åbnes
18:00: Maden kommer på bordet
18:45: Kunsten foldes ud
19:30: Pause
20:00: Kunsten foldes atter ud
20:45: Tak for i aften

 

Program

Torsdag d. 3. oktober: Astrid Noack – en ener i dansk kunst
Deltagere:
Peter Kær, kunsthistoriker, journalist, cand.mag. og Teresa Østergaard Pedersen, ph.d. og museumsinspektør, Holstebro Kunstmuseum

 

Astrid Noack er en ener i dansk kunst. Hun er svær at placere i en -isme, stil eller retning. Hendes skulpturer er tidløse og beslægtede med romansk og gotisk skulptur, ægyptisk kunst og den arkaiske græske skulptur. Astrid Noacks skulpturer virker selvfølgelige – de er afsluttede og enkle. Uden at være påtrængende peger de på det væsentlige i skulpturen som udtryksform, og de antyder noget om kroppens underfundighed. Noack tog sig tid og arbejdede ofte længe og indædt med sine skulpturer. Nogle gange adskillige år, hvilket uden tvivl er grunden til, at hun kun skabte et så begrænset antal værker, som hun gjorde; 175 skulpturer og relieffer i alt – heraf nogle efterladt ufærdige. Blandt hendes væsentligste værker er ‘Stående kvinde’, der blev medtaget i den danske kulturkanon i 2006, hvor Noack optræder som eneste kvinde. Kvindelige kunstnere har ofte vanskeligt med at slå igennem og fastholde deres position i eftertiden. Man kan sige, at Astrid Noacks liv og værk har klaret sig mod alle odds. Denne aften får Kunstkaféen besøg af museumsinspektør Teresa Østergaard Pedersen fra Holstebro Kunstmuseum, der til efteråret er aktuel med en ny udstilling om netop Astrid Noack og med Teresa som kurator.

 

Torsdag. 24. oktober: Hvor er kunsten henne – her og nu?

Deltagere: Peter Kær, kunsthistoriker, journalist, cand.mag. og Søs Bech Sharpe, cand.mag., museumsinspektør, Kunsten

 

Hvad er kunst egentlig lige nu og her? Få en bedre forståelse for samtidskunstens brogede og ikke altid nemt tilgængelige udtryk . Gennem de sidste år er der kommet mere og mere fokus på kunstens mangfoldige potentiale. Såvel magtpolitisk, sociologisk, teknologisk (AI), kønspolitisk, geografisk, historisk og økonomisk, men også det reflekterende og meditative aspekt har udfordret det dekorative opfattelse af kunsten. Denne aften hjælper museumsinspektør Søs Bech Sharpe og Peter Kær os til en forståelse af kunstens udtryk her og nu. Vi kommer også til et se på en del af museets repræsentationer af samtidskunst her og nu, bl.a. Esben Weile Kjær og Omar Victor Diop. Peter Kær supplerer med inputs fra et nyligt besøg af den væsentligste kunstevent i verden, Venedig Kunstbiennalen 2024.

 

Torsdag d. 14. november: Edvard Munch – bag om Skriget

Deltagere: Peter Kær, kunsthistoriker, journalist, cand.mag. og Lucas Haberkorn, samlings- og forskningschef, Museum Jorn

 

Edvard Munch er en af de mest berømte malere overhovedet. Men Munch er meget mere end ‘Skriget’ og ‘Madonna’. Denne aften har Kunstkaféen besøg af samlings- og forskningschefen fra Museum Jorn, Lucas Haberkorn, en af landets største kendere af symbolismens mester Edvard Munch. Få en forståelse for Edvard Munchs værk, og få en dybere indsigt via aftenens mange nedslag i et langt kunstnerliv. Vi kommer forbi Munchs liv på sanatoriet hos doktor Jacobson i København, der blev et vendepunkt i Munchs liv. Vi besøger Munch som fotograf, som skaber af livsfrisen, banebrydende grafisk kunstner, som tung symbolist og som skaber af “livets lys”. Vi får også kigget på Munch som inspirator for Asger Jorn.

 

Torsdag d. 28. november: Kunsten X Stine Goya
Deltagere: Peter Kær, kunsthistoriker, journalist, cand.mag. og Caroline Nymark Zachariassen, chefkurator og samlingsansvarlig, Kunsten

 

Træd ind i et særligt, inkluderende univers og oplev museets samling iscenesat og kurateret af den danske modedesigner, Stine Goya og KUNSTENS samlingsansvarlige museumsinspektør Charlotte Nymark Zachariassen. Den internationalt anerkendte, danske modedesigner Stine Goya skal som noget helt særligt medkuratere og iscenesætte Kunstens faste samling i en ny, stor udstilling i efteråret 2024. Stine Goyas arbejde er båret af en kunstnerisk tilgang. I tæt samarbejde med museum KUNSTEN vil Goyas klare farveholdninger, mønstre og prints danne rammen for et inkluderende univers, hvor værker fra museets samling indgår i en større fortælling om adskillelse, længsel, drømme og begær. I aften vil KUNSTENS samlingsansvarlige, museumsinspektør og medkurator Caroline Nymark Zachariassen føre os “behind the scenes” og fortælle om de overvejelser, der ligger til baggrund for en nyophængning af KUNSTENS faste samling med en touch af modedesigneren Stine Goya. I Kunstkafeens anden halvdel vil vi bevæge os op en den nyophængte samling og få en direkte forståelse og sansning af værkerne.

Datoer

3. okt 2024, 17:30 til 20:45
24. okt 2024, 17:30 til 20:45
14. nov 2024, 17:30 til 20:45
28. nov 2024, 17:30 til 20:45

Praktisk information

  • Billetter købes via Folkeuniversitetet.
  • Pris: 595 kr. pr. gang / 1.995 kr. for alle fire gange.
  • Dit billetkøb er inklusiv mad og et glas vin. Kaffe og kage kan købes separat.
  • Deltagere uden årskort til Kunsten skal tilkøbe entré i forbindelse med tilmelding hos Folkeuniversitet.