Kalender

Foredrag: Erfaring og erindring – kommunismen og dens efterliv i Slovakiet

I forbindelse med den aktuelle udstilling 'History Repeats Itself' med den slovakiske kunstner, Roman Ondak, har vi inviteret Peter Bugge, lektor i Østeuropastudier ved Aarhus Universitet til en spændende aften om kommunisttidens påvirkning på Slovakiet.

"Fortiden er et fremmed land: man gør ting anderledes der." Den engelske forfatter L. P. Hartleys iagttagelse fra 1953 har nærmest fået ordsprogskarakter, og for Slovakiet rummer sætningen den særlige sandhed, at landet i kommunisttiden (1948-1989) var en del af en større stat, Tjekkoslovakiet. Mens alle slovakker over en vis alder har en personlig erfaring af, hvad det kommunistiske styre var og betød, blev spørgsmålet om, hvordan den tid og dette styre skal huskes snart en politisk-ideologisk kampplads.

 

Peter Bugge vil denne aften give et bud på, hvordan kommunisttiden påvirkede Slovakiet, og med afsæt i denne (naturligvis subjektive) indføring vil Peter diskutere, hvilke erindringskampe der har udspillet sig i landet efter kommunismens fald.

 

Tilmelding

  • Når museumsentréen er betalt, er det gratis at deltage. Du bedes dog tilmelde dig via nedenstående formular.
  • Nedenstående formular indsendes pr. deltager - deltager I to eller flere, skal formularen indsendes flere gange.
  • Er formularen ikke vist, er der ikke flere ledige pladser.

Datoer

19. apr 2017,
19:00 til 20:00

Kategorier