Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kunstner Sara Trier laver skolekunst med lokale børn

17. jan 2020, 12:29

Billedkunstner og yngste barn i Trier-familien, Sara Trier, gæster Kunsten for at lave et fællesmaleri sammen med to sjetteklasser fra Aalestrup Skole

- Børn og unge har en frisk fantasi og streg, og de har meget at fortælle. Det fortjener at komme op i stor skala på hegn, mure og vægge. Og hvis det stod til os; overalt i de byer, de bor i!

 

Sådan lyder en del af begrundelsen for, at Sara Trier sammen med kunstnerkollegaen Ada Ortega Camara har startet projektet BØRN MALER STORT op. 

 

Gennem projektet rejser de blandt andet rundt til landets skoler og organiserer, at børn og unge laver store fællesværker, som efterfølgende bruges som udsmykning, hvor de færdes til daglig. BØRN MALER STORT giver på flere niveauer deltagerne plads til at udtrykke sig.

 

- Børns maleglæde er vidunderlig: “Fin og sjov figur!”, siger vi til det otteårige barn, som har tegnet en lille skitse på jorden. “Nu skal du male den to meter høj”. “Ok!”, siger barnet med store øjne og går straks i gang, siger Sara Trier.

 

Fællesskab og skaberkraft
I forbindelse med besøget på Kunsten afholder de to kunstnere workshops, som de to klasser deltager i over to dage i den kommende uge. Resultatet bliver et stort værk, som skal udsmykke Aalestrup Skole og dagligt minde børnene om deres skaberkraft og fællesskab. 

 

- I BØRN MALER STORT interesserer vi os først og fremmest for det kollektive maleri som et demokratisk projekt for børn og unge. Vi er optaget af børnenes eget udtryk, deres egen streg. På forhånd lægger vi en masterplan for maleriernes tema, teknik og den overordnede struktur for motivet. Men børnene og de unge bestemmer selv figurerne, skitserer og maler dem, siger Sara Trier.

 

Erfaringer viser, at der kommer meget mere ud af workshoppen end et fysisk maleri, fortæller hun. 
 
- Fællesudsmykningerne styrker fællesskabet mellem børnene. Det giver dem mulighed for at udtrykke sig, komme til orde i billeder og præge deres omgivelser. Hver gang udtrykker de efterfølgende stor stolthed over det fælles værk. De kollektive udsmykninger giver dem en oplevelse af at blive hørt og inddraget - og giver dem større ejerskab til deres omgivelser.

 

BØRN MALER STORT er støttet af Nordea-fonden og BMMK (Børns møde med kunsten).

 

Kunsten har i øjeblikket udstillingen Dea Trier Mørch - Ind i verden med værker af Sara Triers mor. Også kunstnerens far, Troels Trier, er repræsenteret i udstillingen i regi af Røde Mor.   

Workshops finder sted torsdag 23. og fredag 24. januar. Begge dage fra 10.00-13.50.