Secondary navigation

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

CPH:DOX & Kunsten Filmklub: Oscarnomineret dokumentar om Vivian Maier

4. sep 2024, 18:30 til 20:00

Sæt dig til rette i Kunstens auditorie og se en prisbelønnet dokumentar om én af det 20. århundredes største – og mest gådefulde – streetfotografer. Filmen vises i samarbejde med CPH:DOX og indledes med en introduktion ved Søs Bech Sharpe.

Film, popcorn og en bizar historie om en barnepige med et fantastisk fototalent – der først blev opdaget efter hendes død.

 

'Finding Vivian Maier' går i fodsporene på en kvinde, der viede det meste af sit liv til arbejdet som barnepige. Imens hun i al hemmelighed tog over 100.000 fotografier fra nabolaget blandt andet i New York og Chicago.

 

finding vivian maier

 

Maiers overvældende fotosamling bliver opdaget, da historieentusiast John Maloof køber en kasse negativer på en såkaldt "blind auktion" i Chicago i 2007. Og billederne viser sig at være mesterlige.

 

John Maloof – filmens medinstruktør – kaster sig ud i et omfattende graverarbejde for at afdække Vivian Maiers liv og virke, der både afslører et indre mørke og et enestående talent, som i dag lovprises på linje med ikoniske streetfotografer som Cartier-Bresson, Diane Arbus, Robert Frank og Garry Winogrand.

 

 

Kom til Kunsten Filmklub og se den Oscarnominerede dokumentar om én af det 20. århundredes største streetfotografer. Før filmen giver museumsinspektør Søs Bech Sharpe en introduktion til Vivian Maier – hvis værker i øvrigt kan opleves i en udstilling på Kunsten indtil 22. september. 

 

Sprog: Engelsk

Undertekster: Danske

Varighed: 1 t. 23 min.

 

 

 

Filmen præsenteres i samarbejde med CPH:DOX

 

Om Vivian Maier

Vivian Maier (1926-2009) kom til verden i New York-bydelen Bronx med en fransk mor og en østrig-ungarsk far. Hun tilbragte det meste af sin ungdom i Frankrig, men vendte i 1951 tilbage til USA, hvor hun arbejdede som barnepige og husholderske i over 40 år. Hun brugte fritiden på at udforske nabolaget med sin kameralinse – blandt andet New York og Chicago, hvor hun tog tusindvis af gadefotos og -portrætter.

 

Vivian Maier lovprises i dag på linje med andre ikoniske streetfotografer fra det 20. århundrede som Cartier-Bresson, Diane Arbus, Robert Frank og Garry Winogrand.

 

Om John Maloof

John Maloof er en amerikansk filmskaber, fotograf og forfatter, som blev nomineret til bedste dokumentarfilm ved Oscar-uddelingen i 2015 sammen med Charlie Siskel for filmen 'Finding Vivian Maier'. I 2007, mens han forskede til sin bog Portage Park (medforfatter Daniel Pogorzelski), opkøbte han ved et tilfælde en kasse fuld af Vivian Maiers enorme mængde gadefotografi. Siden da har han været hovedkurator for Maiers arbejde og har udgivet flere bøger om hende.

 

Om Kunsten Filmklub

Snup en omgang gratis popcorn, køb et glas vin og flere lækre snacks i Brasserie Kunsten og læn dig tilbage til et særligt møde med samtidskunsten.

 

I Kunsten Filmklub dyrker vi i fællesskab filmoplevelser med kunstnerisk dybde og kant.  Du får først en spændende introduktion af vores museumsinspektør, inden vi blænder op for særligt udvalgte filmværker af nogle af tidens mest interessante samtidskunstnere eller dokumentarer med kunsten i centrum i samarbejde med CPH:DOX.

Datoer

4. sep 2024, 18:30 til 20:00

Praktisk information

  • Pris
    • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Årkortholdere har fri entré for kortholder - og i mange tilfælde også for en ledsager.
    • Brasserie Kunsten trakterer med en gratis omgang popcorn, der kan nydes i auditoriet sammen med filmen.
    • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Vil du sikre dig en plads, kan det ske mod et reservationsgebyr på 20 kr.
  • Introduktionen foregår på dansk, men filmen er engelsksproget med danske undertekster.
  • Vin og anden forplejning end popcorn er ikke inkluderet men skal tilkøbes og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Reservationsgebyret refunderes kun ved aflysning af arrangementet.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Fuldend din oplevelse i Brasserie Kunsten

Fuldend din oplevelse i Brasserie Kunsten

Gør dit besøg til en helhedsoplelvelse og nyd et lækkert måltid i Brasserie Kunsten. Lad køkkenet tage sig af alt det praktiske, så skal du bare koncentrere dig om at nyde et godt måltid i selskab med venner eller familie.

Arrangementet er støttet af