Jubilæumsidealist 2022

 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kalender

Det kønne(de) arbejdsliv + Performance: 'Heaven and Earth' af Emilia Bergmark

Konsekvenser og muligheder i bestyrelseskvoter, #metoo-bevidsthed og de strukturer, vi mere eller mindre bevidst ser køn og karriere igennem.

Vil kvinder fra naturens side hellere være på deltid og tage sig af familien end gøre karriere? Er det bare biologi, der gør, at der er færre kvinder end mænd i magtpositioner? Bør feministerne slappe lidt mere af og ignorere et bette klask bagi fra chefen under julefrokosten? Sammen med professor og forsker i ligestilling, Mikkel Thorup, kommer vi bagom de strukturer, der skaber normer for kønnenes karrierevalg og -muligheder. Kunstner Emilia Bergmark tager også del i snakken.

 

Performance: 'Heaven and Earth' af Emilia Bergmark

I Emilia Bergmarks performance Heaven and Earth møder vi en uventet hovedperson - en bitter tekedel. Og det er ikke bare hvilken som helst tekedel - det er den ikoniske, forkromede design kedel '9091' - og denne tekedel kan tale! I en monolog fortæller hun os om sit liv som aspirerende kunstner, og sin praksis som køkkenbænks-realist. Men, hendes kunst har ringe succes rent kommercielt og hun får det hele til at hænge sammen ved at tage sæsonarbejde i livstilscafeen 'The International Art Space Station'. Som så mange andre arbejdere i den prekære gig-økonomi føler hun sig udnyttet og meget lidt værdsat - og hun har ikke plads til at lufte frustrationerne i hverdagen. Nu, hvor der er nogen der rent faktisk lytter til hende, benytter hun lejligheden til at dampe af.

Værket blev oprindeligt vist som en installation på Kunsthal Charlottenborg i 2018.

Tilmeldingsformular

Datoer

1. dec 2021, 17:00 til 18:30

Praktisk information

  • Der vil være indlagt en pause undervejs.

Kategorier

Fuldend din oplevelse i Brasserie Kunsten

Fuldend din oplevelse i Brasserie Kunsten

Gør dit besøg til en helhedsoplelvelse og nyd et lækkert måltid i Brasserie Kunsten. Lad køkkenet tage sig af alt det praktiske, så skal du bare koncentrere dig om at nyde et godt måltid i selskab med venner eller familie.