Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Kunsten for begyndere – efterår 2018

Vil du blive bedre til at se på kunst og lære at få en dybere forståelse af kunstværker, udstillinger og det at gå på kunstmuseum? Så tag med på Kunsten for begyndere, hvor vores kunstfaglige guide viser dig rundt på museet og forklarer om udstillingerne i et sprog, der er til at forstå.

For nogle er kunst meget indforstået, og det kan være svært at se og forstå hensigten med værkerne; hvad gør et værk godt og det modsatte? Hvad betyder værket? På vores 50 minutters guidede ture for kunst-begyndere er der masser af plads til at tale om værkerne og stille spørgsmål. Guiderne fortæller blandt andet om, hvad der gør et værk til kunst, hvorfor genstandene på museet er præsenteret, som de er, og de hjælper med at finde redskaber til, at du kan åbne din forståelse for værkerne.

 

Temaer

8/9: Farvens kraft

Hvad betyder det, når grøn bliver brugt sammen med rød? Hvordan bruger kunstnere farven til at understrege deres idé? Kan farver virkelig gøre mennesker raske? Alt dette og meget mere vil vi sammen blive klogere på, når Kunstens guide tager dig med rundt på en afslappet tur i udstillingen Farvens Kraft. Der er masser af plads til spørgsmål og dialog.

 

6/10: Kurt Trampedach

Tag med vores guide rundt i udstillingen med Kurt Trampedachs kunst. Sammen undersøger vi hans skulpturer og malerier, stiller spørgsmål og forsøger at blive klogere på, hvorfor Trampedach gjorde, som han gjorde.

 

10/11: Kunst der sprænger rammerne

Denne omgang af kunsten for begyndere handler om kunstværker, der ikke står på en sokkel eller er sat i en ramme. Sammen vil vi opleve kunstværker, som man eksempelvis må røre ved, kan bevæge sig igennem, eller som slet ikke er fysiske genstande. Bliv klogere på moderne kunstformer i en afslappet form, hvor der er plads til diskussion og spørgsmål.

Datoer

8. sep 2018, 11:00 til 12:00
6. okt 2018, 11:00 til 12:00
10. nov 2018, 11:00 til 12:00

Praktisk information

  • Det koster 30 kr. pr. person + entré at deltage. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har gratis entré til museet.
  • Der er ingen tilmelding til turen. Billetter sælges i receptionen på dagen.