Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Kunsten Summer Lounge: GRETA + Sana Mahin Doost + Emma Holten

Den står på sol og sommer i Kunstens skulpturpark hver onsdag sommeren over, når vi inviterer dig med til Kunsten Summer Lounge. Her er hygge, lækker mad, kolde drinks, solskin, kunst, talks, musik og glade mennesker.

Program

16.00 Parken og baren åbner – DJ TWA starter pladespilleren

17.00 Talk: Hvordan bevarer man samfundsengagementet uden at brænde ud? med Sana Mahin Doost

+ ekstra talk-gæst: Rosa Sulaiman, byrådsmedlem i Aalborg fra Socialdemokratiet, der for nylig blev overfuset af en mand pga hendes hudfarve – og efterfølgende har fået endnu en dårlig oplevelse, da kommentarsporet på hendes Facebook-væg pludselig blev præget af flere personangreb. Rosa er inviteret, fordi hun er et helt aktuelt eksempel på dén problemstilling, der behandles denne onsdag til Kunsten Summer Lounge.

18.00 Croquis: Kom og vær med til croquis i Skulpturparken, hvor vi udforsker kroppens smukke folder og former gennem tegning. Kunstens egen huskunstner guider dig og alle kan være med. Der er begrænsede pladser, som fordeles efter ‘først til mølle’-princippet.

18.15 Guidet tur – starter i forhallen

19.00 Musik: GRETA

20.30 Tak for i aften

 

Talk: Hvordan bevarer man samfundsengagementet uden at brænde ud? med Sana Mahin Doost

Emma Holten taler med Sana Mahin Doost, der arbejder på Aalborg Universitet. Hun er tidligere forperson for Danske Studerendes Fællesråd og er i dag aktiv i blandt andet Fonden Ungdomsøen samt NGO'en Oxfam IBIS.


Det er hårdt at være aktivist og politisk engageret. Der kan være langt mellem sejrene - og ikke særligt langt mellem den benhårde kritik. En kritik, der ofte kan blive personlig eller chikanerende. Hvordan kan vi blive ved uden at miste håbet og lave aktivisme på en måde, hvor vi ikke brænder ud? Og hvordan påvirker det vores aktivisme, at den nuværende ungdomsgeneration er den mest stressramte nogensinde? Det diskuterer Emma Holten med Sana Mahin Doost, der er tidligere forperson i Danske Studerendes Fællesråd og nu holder foredrag om unge præstationspres samt sidder i Oxfam IBIS bestyrelse, hvor hun er med til at bekæmpe økonomisk ulighed.

 

 

Musik: GRETA

GRETA skriver magisk popmusik, der er båret af nostalgi og inspireret af fremtiden, som lader lytteren falde pladask for hendes fremtrædende 80’er synths og elektroniske grooves. Hendes lyse vokal bevæger sig i kunstfærdige popbobler, mens tyngden mærkes i hendes tekster om eksistentielle tanker, livets indre og ydre modsætninger, lys og mørke. 

 

Hypen om GRETA som et fænomenalt livenavn har spredt sig som en steppebrand hos både publikum og anmeldere – blandt andet hos Soundvenue, der kvitterede med seks stjerner efter hendes koncert til Roskilde Festival Summer Days i 2021, og til Spot Festival 2021 optrådte hun for en bugnende sal. 

 

Vi glæder os til at åbne denne sommers Kunsten Summer Lounge-onsdage med besøg fra GRETA.

 

GRETA hydrogen

 

Dagens vært: Emma Holten

Emma Holten (f.1991) er feministisk aktivist og foredragsholder. Siden projektet SAMTYKKE i 2014 om hendes egen oplevelse med en digital krænkelse, har hun markeret sig som én af de mest markante stemmer om magt og undertrykkelse i Danmark. Siden 2021 har hun turneret for udsolgte sale med foredraget Hvad er vi værd? – om feministisk økonomi.

 

Emma Holten – foto: Claudia Vega

 

Mad fra Brasserie Kunsten

Tomatiseret perlebyg, pesto med spinat, basilikum, kylling og parmesanflager98,-
Asiatisk risnudelsalat med pulled gris, teriyaki, broccoli, spidskål, gulerod og sesam98,-
Kartoffelsalat af nye danske kartofler, løvstikke, forårsløg, radiser og sylt78,-
Alle retter serveres med sprødt foccaciabrød 
  
Børneret: Cremet pastasalat med tomat og kylling65,-

 

 

Datoer

15. jun 2022, 16:00 til 20:30

Praktisk information

  • Du har fri adgang til Kunsten Summer Lounge, når entreen til museet er betalt. 
  • Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har altid fri entré 

Kunsten Summer Lounge er støttet af

 

 

 

 

 

Talk'en er desuden støttet af