Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Sophie Dupont – Marking Breath

Fra solopgang (7.23) til solnedgang (18.57) markerer kunstner Sophie Dupont uden pause hvert åndedrag med en streg, som hun ridser ind i en sølvplade – og der er mulighed for selv at deltage.

 

Dupont skaber et meditativt rum af nærvær og stilhed omkring sig, der kan betragtes som et modsvar til det omgivende samfunds overflod af stimuli. Dupont opfordrer Kunstens gæster til at søge indad, og de kan deltage i værket på afstand og nedfælde deres egen vejrtrækning. Dupont vil blandt andet belyse, hvad vil det sige at være menneske og hvem er vi, når vi bare eksisterer uden at skulle præstere.

 

Derudover er denne fremførelse af Marking Breath en kommentar til COVID-19-situationen, hvor åndedrættet både er livgivende, men også potentielt dødbringende. Dupont markerer sit åndedræt på en sølvplade med henvisning til den engelske talemåde every cloud has a silver lining, der i en udfordrende tid bruges til at opmuntre og minde om, at alt bliver godt igen.

 

Læs mere om Sophie Duponts Marking Breath på hendes hjemmeside.

 

 

 

 

Datoer

30. sep 2020, 07:30 til 19:00

Særlige forholdsregler i forbindelse med dit besøg

Særlige forholdsregler i forbindelse med dit besøg

Når du besøger Kunsten, er din sikkerhed helt afgørende for os, men vi har brug for din hjælp, så vi kan hjælpe hinanden. Museet følger naturligvis myndighedernes anbefalinger, og har samtidig indført en række tiltag, der skal være med til at gøre et besøg på museet til en sikker og forsvarlig oplevelse for alle.