Secondary navigation

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Vin & Viden: Kender du sprogtypen? | UDSOLGT

Sproget er mangfoldigt og de samme ord skaber ikke de samme billeder og indtryk hos alle, hvilket kan føre til misforståelser. Kom og nørd med sproget – og bliv klogere på, hvorfor vi vælger de ord, vi gør.

Pladserne til de to første udgaver af Vin & Viden: Kender du sprogtypen? blev hurtigt udsolgt.

Heldigvis har oplægsholderne sagt ja til at gøre det hele en gang til, så endnu flere kan få indsigt i deres vidensfelter.

 

Sprog er ikke bare sprog – det er fuld at variation! Og når vi hører andre mennesker tale, danner vi os straks indtryk af, hvem de er, ligesom vi selv bruger sproget til at signalere, hvem vi er. Sproget er langtfra entydigt – lidt ligesom de kunstværker, du kan opleve på Kunsten – det afhænger af modtageren. Og selv simple ord og sætninger giver forskellige forståelser (og misforståelser) hos forskellige individer.

 

 

Oplægsholdere

Lektor og ph.d. Marie Møller Jensen er sprogforsker ved Aalborg Universitet med særligt fokus på sproglig variation i engelsk, helt specifikt variation i det nordøstlige England. Et nyere interesseområde er også brugen af sproglig variation i litteratur og andre medier.

 

Lektor og ph.d. Line Burholt Kristensen er medlem af Det Unge Akademi og sprogforsker ved Københavns Universitet med særligt fokus på grammatikforståelse og på samspil mellem sprog og kognition. I forskningen kobles grammatikforskning med eksperimentelle sprogforsøg. Leder af forskningsgruppen "Broken

Grammar & Beyond"

 

Om Vin & Viden

Nyd et glas vin, mens du får serveret fascinerende facts fra spændende oplægsholdere. Vin & viden er en arrangementsrække, hvor du bliver klogere på emner, du måske slet ikke troede, du gerne ville vide noget om. Vi lover, at du efterfølgende får lyst til at dele din nye viden med venner og familie.

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Kunsten byder på et glas gratis vin, mens AAU og Det Unge Akademi byder på fascinerende facts fra spændende oplægsholdere.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Arrangementet foregår i Auditoriet.
  • Døren til auditoriet åbner kl. 16.30.
  • Øvrige snacks og drikkevarer kan købes i Brasseriet og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Reservationsgebyret refunderes kun i tilfælde af aflysning.

Vin & Viden er arrangeret i samarbejde med

 

 

Datoer

23. maj 2023, 17:00 til 19:00
5. okt 2023, 17:00 til 19:00