Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Vin & Viden: Psykisk sårbarhed | UDSOLGT

Der tales meget om psykisk sårbarhed, men hvad vil det sige? To eksperter nuancerer billedet.

De reserverede pladser er udsolgt. Vi kan derfor ikke garantere en plads, hvis du ikke allerede har en reservation. Der vil blive frigjort pladser umiddelbart inden arrangementets start, hvis reserverede pladser ikke indløses.

 

Pladserne til første udgave af Vin & Viden: Psykisk sårbarhed blev hurtigt udsolgt. Heldigvis har oplægsholderne Marlene og Rasmus sagt ja til at gøre det hele en gang til.

 

Psykisk sårbarhed og psykiske problemer er et af tidens aktuelle problemer: psykiatrien er et væsentligt politisk emne, og undersøgelser peger på, at særligt unge mennesker plages af psykisk mistrivsel. Men hvad vil det egentlig sige at være psykisk sårbar? Hvorfor er der – måske – mere psykisk mistrivsel i dag, end tidligere? I aftenens første oplæg af Rasmus Birk kigger vi nærmere på nogle af disse spørgsmål, når vi undersøger psykisk sårbarhed og psykiske lidelser, i et samfundsmæssigt og kulturelt perspektiv. 

 

Mange børn og unge i Danmark siges at mistrives mentalt. Der er også lavet undersøgelser, der viser, at en stigende del af de unge har angst- og depressive symptomer, især pigerne. Men hvordan skal vi forstå situationen i Danmark, hvad angår mental mistrivsel og forekomsten af psykiske sygdomme hos børn og unge? I aftenens andet oplægget vil Marlene B. Lauritsen forsøge at nuancere billedet om psykisk sårbarhed, og forebyggelse vil også blive berørt.

 

Oplægsholdere

Rasmus Birk er psykolog, ph.d. og lektor i personligheds- og socialpsykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning undersøger sammenhængene mellem psykiske lidelser og det moderne samfund, med særligt fokus på betydningen af steder. 

 

Marlene Briciet Lauritsen er professor i Børne- og Ungdomspsykiatri ved Aalborg Universitet og Psykiatrien i Region Nordjylland og leder af forskningsenheden for Børne- og Ungdomspsykiatri.

 

Om Vin & Viden

Nyd et glas vin, mens du får serveret fascinerende facts fra spændende oplægsholdere. Vin & viden er en arrangementsrække, hvor du bliver klogere på emner, du måske slet ikke troede, du gerne ville vide noget om. Vi lover, at du efterfølgende får lyst til at dele din nye viden med venner og familie.

 

Arrangeret i samarbejde med

 

    

 

 

Datoer

28. mar 2023, 17:00 til 19:00

Praktisk information

  • De reserverede pladser er udsolgt. Vi kan derfor ikke garantere en plads, hvis du ikke allerede har en reservation. Der vil blive frigjort pladser umiddelbart inden arrangementets start, hvis reserverede pladser ikke indløses.
  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Kunsten byder på et glas gratis vin, mens AAU og Det Unge Akademi byder på fascinerende facts fra spændende oplægsholdere.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Ønsker du at sikre dig en plads til arrangementet kan det ske mod et mindre reservationsgebyr på 20 kr.
  • Arrangementet foregår i Auditoriet.
  • Døren til auditoriet åbner kl. 16.30.
  • Øvrige snacks og drikkevarer kan købes i Brasseriet og må gerne medbringes i auditoriet.