Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Sluk skærmen & skab sammen

Her på siden giver vores kunstnere og formidlere jer på bedste Jørgen Clevin-facon inspiration til små, kreative gør det selv-projekter. Det hele kan laves derhjemme med materialer, man for det meste har i hjemmet.

 

Flag-eksperiment

Med kridt, kul og en gammel dug kan i skabe store flotte flag. Er jeres flag i lange baner eller har det form som en trekant? Har det mønstre eller takker? Og ser det eller oldgammelt eller spritnyt ud? Se med i videoen her, hvor Mette og Clara guider jer gennem det kreative flag-eksperiment.

 

kreativitarium video flag

 

Pustebillede

Se med her, når kunsten tager pusten fra dig med fantasi-maleri! Gå i skabe og skuffer og find papir, frugtfarve, sugerør frem og pust løs. De grønne klatter bliver til skøre figurer og former – hvilke fantasivæsner dukker op i jeres pustebilleder? 
 

kreativitarium derhjemme video pustebillede

 

Selvportræt med vand

Har du prøvet at male med vand? Det lyder skørt, men det kan man faktisk godt. Her kan du se hvordan kunstformidler Anders gør – måske du kan få lyst til at prøve det.
 

kreativitarium video selvportræt med vand

 

Duftportræt

Inge laver duftportrætter ved at blande forskellige væsker i små flasker, derved frembringer hun en duft, der får hende til at tænke på noget, der har betydet noget for hende. Med helt almindelige ingredienser som olie, sæbe og kaffe, prøver hun at lave et portræt af sin bedstemor, som både visuelt og duftmæssigt vækker hendes minder. Man kan bruge alle mulige slags ingredienser, og lege med æstetiske blandninger. Man kan forholde sig til noget der har betydet meget for én, personer, steder og meget andet.

 

kreativitarium derhjemme video duftportræt

 

Skyggeakvareller

Inge leger med solens skygger, hvor hun eksperimenterer med at male med akvarel. Hvad sker der, når solen stråler rammer forskellige opstilinger af glas, deres skygger rammer et stykke papir og du prøver at male efter dem? Og endnu vildere, når skyggerne hele tiden bevæger sig? Det kan der komme de fedeste og sjoveste tegninger ud af, og der er uanede af muligheder og kombinationer, du kan lege med.

 

kreativitarium derhjemme skyggeakvareller

 

Tøjcollage

Det er blevet tid til at lufte festkjolen og give sure sokker nyt liv! Med din garderobe som farvepalet og dit gulv som lærred, kan du skabe store farverige collager, lige der hvor du er. Husk at spørge om lov inden du går i andres tøjskab.
 

kreativitarium derhjemme video tøjcollage

 

Sodportræt

Vidste I, at man kan bruge sod fra sterinlys til at lave portrætter? I videoen kan I se hvordan sort sod fra stearinlys forvandles til skyggefulde og mystiske ansigter på papir. Gå sammen voksen og barn, og prøv kræfter med denne kunstteknik.
 

kreativitarium derhjemme video sodportræt

 

Insektmonstre

Kribler og krabler det også i jeres fingre i de her dage? Find tomme toiletruller frem og klip sjove og skøre kryb og uhyggelige insekt-monstre.

Lad vindueskarm eller gulv blive til en skovbund med kriblende fantasikryb. Kan i mon overraske nogen med et insekt-monster i skoen eller på sengebordet?
 

kreativitarium derhjemme video insektmonstre

 

Lange skyggebilleder

Har du prøvet at tegne efter skygger? Her kan du se hvordan Kira tegner sjove figurer efter skygger fra klodser, som hun har opstillet i sin have. Kan du høre fuglene synge?
 

kreativitarium derhjemme video lange skyggebilleder

 

Melbillede

Mel er noget man normalt bruger til at bage med. Kira har fået en sjov ide. Her vil hun vise hvordan man kan bruge mel til at lave små sjove billeder.
 

Kreativitarium video melbillede

 

Pastabillede

Har du nogensinde lavet et billede af pasta og spaghetti? Vi ved alle sammen god hvor meget kogt pasta kan klistre. Her i kan du se, hvordan man med kogt pasta kan lave sjove, skøre og fantasifulde billeder, som faktisk helt af sig sig selv kan sidde fast på dine vinduer.
 

kreativitarium video derhjemme pastabillede

 

Udstilling i vindueskarmen

Måske har I alle mulige små dimser, ting og sager liggende, f.eks, sten og strandskaller i har samlet eller små plastik figurer. Her kan man blive inspireret til at lave sjove og fantasifulde figurer som man kan sætte i sin vindueskarm.

 

kreativitarium derhjemme video udstilling i vindueskarm

 

Syre-Ludo

Lav dit eget syrede, mærkelige Ludospil og opfind dine egne nye regler for at spice det traditionelle spil lidt op.  Der skal bruges papir, noget at tegne med, noget der kan være brikker (fx lakridser) og masser af opfindsomhed. 

 

kreativitarium skab sammen syreludo

 

Skulpturer af strømper og ledninger

Gå på opdagelse i dit hjem. Find ting af stof. Find noget der kan binde. Og vupti, så kan du skabe sjove skulpturer, der kan stå eller hænge. Vi er inspireret af den danske kunstner Maiken Bent. Du kan se billeder af hendes kunstværker på Google eller her.

 

kreativitarium skab sammen skulpturer af strømper og ledninger

 

Ansigter af sæbe

Gør det lidt sjovere at vaske hænder! Brug en kniv til at skære et ansigt eller en maske ud af et stykke håndsæbe. Sæben kan selvfølgelig bruges bagefter. 

 

kreativitarium skab sammen ansigter af sæbe

 

Dansende streger og prikker

Lær at bruge en kasseret bog eller en notesbog til at tegne eller stemple en lille tegnefilm. Det kræver lidt tålmodighed, men resultatet kan blive rigtigt fint. Lad streger og prikker blive levende! 

 

kreativitarium skab sammen dansende streger og prikker flipbog

 

Animationsfilm

Du kan lave en sød/skør/spændende/sørgelig/sjov lille film ved at klippe en masse fotos sammen. Brug en app på en telefon eller en tablet. Alle kan være med. 

 

kreativitarium skab selv animationsfilm

 

Flyvende flybillet

Hør lige Kira fra Kunstens børnepanel forklare Immanuel Kants begreb om det transcendentale. Man kan nemlig bruge det til at lave en flyvende fantasifuld flybillet – se her hvordan!
 

skab sammen kreativitarium flyvende flybillet

 

Kort og indpakning

Brug dine farveblyanter samt alverdens dimser til at lave flotte mønstre. Alvilde fra børnepanelet og vores kunstner, Inge, viser her hvordan.
 

skab sammen kreativitarium kort og indpakning

 

Klamme, uhyggelige zombier

Sirius og Thomas tryller sig selv om til klamme, uhyggelige zombier – se med, hvis du altså tør... Hvis du og din din familie også gerne vil have et godt gys og grin, så skal I bare finde en rulle tape.

 

skab sammen kreativitarium zombier

 

Festlige hatte

Hvordan ser Jacob Riisings hat egentlig ud, og kan man lave krøller af gammelt gavepapir? Se med her, hvor Kira fra Kunstens børnepanel og vores kunstner, Helle, tryller flotte hatte frem. Helt geniale til nytårsaften eller andre festlige lejligheder!
 

skab sammen kreativitarium nytårshat

 

Kreativ med rester af ler

Her viser Sirius og Helle, hvordan man kan være kreativ med de sidste rester ler fra juledekorationerne.

 

skab sammen kreativitarium rester af ler

 

Indpakningspapir

Alvilde og Inge viser hvordan man laver tryk af grøntsagsrester.

 

skab sammen kreativitarium indpakningspapir

 

 

Leraftryk med kærlige tanker

Er der nogen, du kommer til at savne juleaften (eller på et andet tidspunkt)? Lav et leraftryk med kærlige tanker som hovedingrediens. Sarita og Helle viser dig hvordan.

 

kreativitarium derhjemme leraftryk

 

Snydepakker

Ved du, hvad en Snydesaurus Rex er? Find ud af det her, hvor Hannah og Inge viser dig, hvordan emballage kan laves om til de fineste snydepakker!

 

kreativitarium derhjemme snydepakker

 

Julemandsskæg

Cilius og Mette inspirerer dig og hinanden til at lave et coronavenligt julemandsskæg. 

 

kreativitarium derhjemme julemandsskæg

 

Kalenderpapjuletræ

Cemilie og Mette laver et fedt kalenderpapjuletræ.

 

skab selv kalenderpapjuletræ