Nyd et glas vin, læn dig tilbage og hør to højaktuelle oplæg om ulighed i sundhed. Om hvilken behandling, du får, når du er psykisk syg – og når du ikke er det. Og om sundhedsvæsnet laver misvisende diagnoser.
De reserverede pladser er udsolgt. Vi kan derfor ikke garantere en plads, hvis du ikke allerede har en reservation. Der vil blive frigjort pladser umiddelbart inden arrangementets start, hvis reserverede pladser ikke indløses.
Julie Mackenhauer er læge ph.d. og har arbejdet i det akutte sundhedsvæsen i Danmark og udlandet. Både i sit kliniske arbejde og i sin forskning kan hun konstatere, at der er forskelsbehandling i akutmodtagelsen på danske hospitaler.
Kvaliteten af behandlingen afhænger blandt andet af, om du er psykisk syg eller ej. Det kan for eksempel være den type hjælp, du får, når du ringer 112. Eller hvor lang tid, der går, før du bliver opereret, hvis du bliver indlagt med livstruende sygdom i mave-tarmsystemet.
Julie fremlægger resultaterne fra sin egen forskning og vil desuden tale om, hvem der bliver syge, og hvad vi kan gøre for at skabe mere lighed i sundhed.
Flere og flere får stillet en psykiatrisk diagnose. Men hvad betyder det for den enkelte patient? Og er diagnoserne altid retvisende?
Alexandra Brandt Ryborg Jønsson er antropolog og lektor ved Roskilde Universitet. Hun vil diskutere hvornår, hvordan og hvorfor vi producerer det, hun kalder, unødvendige patienter.
Alexandras oplæg er baseret på medicinske studier og egen antropologiske forskning. Hun peger på, at overdiagnostik er skadeligt for individet. At det driver rovdrift på sundhedsvæsenets ressourcer og er dyrt for samfundet.
Læge og ph.d. Julie Mackenhauer, Aalborg Universitet. Julie er uddannet læge og har en klinisk baggrund i det akutte sundhedsvæsen i både Danmark og udlandet. Julie specialiserer sig inden for samfundsmedicin. Hun vil bidrage til bedre planlægning af prioriteringen i sundhedsvæsenet med fokus på at skabe lighed i sundhed.
Alexandra Brandt Ryborg Jønsson, antropolog og lektor ved Roskilde Universitet og medlem af Det Unge Akademi. Alexandra forsker i ulighed i sundhed med et særligt fokus på patienter og sundhedsprofessionelles oplevelser og erfaringer, overdiagnostik og overforbrug. Og i hvordan vi forbedrer behandlingen for marginaliserede patientgrupper.
De reserverede pladser er udsolgt. Vi kan derfor ikke garantere en plads, hvis du ikke allerede har en reservation. Der vil blive frigjort pladser umiddelbart inden arrangementets start, hvis reserverede pladser ikke indløses.
Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter
Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.
Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...