Omar Victor Diop sætter spot på skelsættende øjeblikke i sorte menneskers historie. Vær med, når vi fejrer åbningen af udstillingen med åbningstale af Mary Consolata Namagambe, gratis drop-in-workshop, god musik og lækre drinks.
Den senegalesiske, anmelderroste fotograf Omar Victor Diop (f. 1980) genfortæller og fortolker skelsættende øjeblikke i sorte menneskers historie. Med mesterlig iscenesættelse og sig selv som stedfortræder.
I anledningen af udstillingsåbningen giver vi unge op til 27 år fri entré. Og så er der rabat for alle i baren – køb to drinks for 100 kr. Efter åbningstalerne åbner vi udstillingen, og du kan komme på en kort guidet tur, kaste dig over kreative ekperimenter i Kunst-Lab eller sætte dig til rette i Brasserie Kunsten med en drink eller en bid mad fra menukortet.
Mary Consolata Namagambe er en kendt debattør, jurist, aktivist og iværksætter – og en indflydelsesrig stemme i den offentlige debat.
Hun udfordrer begreber som "hyggeracisme" og kæmper for et racismefrit samfund samt kvinders rettigheder både i en dansk og international kontekst. Det gør hun blandt andet som social iværksætter, som debattør på Politiken og på talerstolen i FN. Mary har blandt andet grundlagt UVU, She for She og Girls Will be Girls.
Baseret i København og af tanzaniansk afstamning, udforsker Jolie musik fra Afrika og den afrikanske diaspora.
Fra beats med Highlife samples til Gqom, Kuduro og lignende, stræber hun efter at levere unikke selections, gammelt og nyt, som ikke findes på hitlisterne. Hun har optrådt på diverse scener i Danmark, Uganda og Sverige herunder Nyege Festival (Uganda), Roskilde Festival, Musik I lejet, SPOT Festival og diverser klubber.
17.15 Baren åbner i forhallen
17.30 Taler i forhallen
17.55 Udstillingen åbner – Tag med på en kort guidet tur (se tidsplan og tilmeld dig i informationen)
18.00 Loungestemning i underetagen
20.30 Tak for i aften!
21.00 Museet lukker
Læs mere om udstillingen her.
Foto i top: Omar Victor Diop, Allegoria 6 (2021). © Omar Victor Diop. Commissioned by Autograph