Jubilæumsidealist 2022

 

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Aktiv med demens på Kunsten øger livskvaliteten

18. nov 2020, 16:37

Borgere med lette eller moderate symptomer på demens mødes for fortsat at dyrke deres livslange interesse for kunst og kultur.

Der er kaffe i kopperne, boller med smør og brede smil, når holdet fra "Aktiv med demens" mødes på Kunsten. 


Aktiv med demens er et tilbud til mennesker med demens i et tidligt stadie og hører under Ældre- og sundhedsforvaltningen i Aalborg Kommune. De fleste aktiviteter såsom fitness og caféhygge foregår normalt i Videnscenter for demens på Hjulmagervej, men fredag formiddage besøger et lille hold borgere Alvar Aaltos marmormuseum.

 

- Det er rart også at komme ind i en ny ramme, hvor alting ikke handler om demens. Her på Kunsten kan de være sammen om kunst og kreativitet, mens de fortsat får den fornødne støtte. Borgerne på dette hold har typisk dyrket kunst og kultur hele livet, og det tiltaler dem måske mere end f.eks. hold med fysisk træning, siger Eva Henningsen, der er koordinator hos Videnscenter for demens.

 

Livslang kunstinteresse
Med på holdet er den pensionerede skuespiller og teaterinstruktør, Ebbe Trenskow. Han blev ansat på Aalborg Teater i 1972 og har hele livet dyrket kunst og kultur. 

 

- Jeg har altid interesseret mig for alle kunstformer og kan også godt lide at male selv. Jeg kan love dig for, at jeg nyder at komme her på Kunsten. Det er meget spændende både at høre om kunst og bagefter selv lave en kreativ øvelse - og så er der mange dejlige mennesker her, siger han.

 

En anden borger på holdet, Birgith Lindbergh Pedersen, kommer fra en stor dansefamilie og har igennem livet især dyrket dans og musik. 

- Musik giver mig bedre humør og livsglæde. Derfor fik jeg for nyligt en musikafspiller, men den dumme sygdom gør, at jeg glemmer, hvordan man tænder den. Jeg er tidligere kommet på Kunsten i ny og næ og er også begyndt at male selv. Dog har dagene det med at smutte, og det kan være svært at komme i gang, når jeg selv skal male derhjemme, så jeg er glad for at komme her på faste dage hvor jeg kan opleve kunst og selv lave noget kreativt. Det er virkelig spændende, og folk er så flinke og rare her på Kunsten - men hvorfor skulle de i grunden ikke også være det?, siger hun. 

 

Aktiv med demens løber frem til og med fredag 4. december 2020.