Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Drik vin og bliv klogere

17. aug 2022, 08:58

I efteråret får du spændende, ny viden om alt fra jod, kunst som statusmarkør, coronahåndtering og kolonitidens kunst, mens du nyder et glas vin.

Kunsten arrangerer sammen med Det Unge Akademi og Aalborg Universitet en spændende, ny foredragsrække: Vin & Viden.

 

Vin & viden gør dig klogere på emner, du måske ikke troede, du gerne ville vide noget om, mens du nyder et glas vin. Ved samme lejlighed kan du fordybe dig i Kunstens skiftende udstillinger.

 

Formålet er at forene kunst og videnskab i en række arrangementer på museet, hvor gæsterne oplever kunst og samtidig får mulighed for at høre et foredrag ved en anerkendt forsker. Der er tale om et formidlingsinitiativ, som gerne skulle bidrage til at øge nordjydernes kendskab til både kunst og videnskab, siger Anette Therkelsen, prodekan for forskning på AAU.

 

Åben for samarbejde

Kunsten forlængede i foråret sin åbningstid permanent, så der er åbent til kl. 21.00 både tirsdag, onsdag og torsdag. Det giver museet mulighed for at tilbyde flere aftenarrangementer hver uge, gerne i samarbejde med eksterne kræfter.

 

Det skal føles lige så naturligt at gå på kunstmuseum om aftenen som i teateret, til koncert eller i biografen. Derfor tilbyder vi sammen med vores mange udstillinger hver uge en masse spændende talks, foredrag og kreative workshops, som man kan tilvælge, når man besøger os om aftenen – og det er gratis når entreen er betalt. Det er helt naturligt at samarbejde med eksterne kræfter om arrangementer, der er med til at give vores gæster en god oplevelse eller en spændende indsigt. I det konkrete eksempel med Vin & Viden glæder det mig af at give førende forskere en platform, hvorfra de kan gøre os alle sammen klogere på den nyeste viden i Kunstens hyggelige rammer, siger Lasse Andersson, direktør på Kunsten.    


I efteråret er der fire foredrag, hvor medlemmer af Det Unge Akademi og forskere fra Aalborg Universitet præsenterer forskning inden for henholdsvis jod, kunst som statusmarkør, coronahåndtering og kunst fra danske kolonier.

 

Arrangementerne er gratis efter betalt entré, men pladsreservation koster 20 kr.

 

Foredragene ligger på fire torsdage i efteråret mellem 17.00 og 19.00. Datoer fremgår på kunsten.dk/kalender.