Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Få over 4.000 kunstværker hjem i stuen

22. sep 2022, 10:30

I anledning af Kunstens 50-års jubilæum offentliggør museet "Kunsten Collection", der gør det muligt at tilgå samtlige værker fra museets samling online.

Mange drømmer om at nyde en Picasso, Jorn, Lundstrøm, Lynn Chadwick eller Max Ernst derhjemme i dagligstuen. Fra den 23. september er det muligt. Her lancerer Kunsten et nyt onlineunivers: Kunsten Collection.

 

Med Kunsten Collection kan kunstelskere frit søge i museets samling bestående af over 4.000 kunstværker. Man kan nærstudere værkerne i detaljer, invitere venner til sin egen udstilling online eller gemme sine favoritter i "Mine samlinger". Man kan også søge på værker ud fra forskellige temaer, for eksempel kvindelige kunstnere, selvportrætter, CoBrA – eller sågar heste, fodbold, hænder eller jazzmusiker.  

 

Helt overordnet giver det flere mennesker mulighed for at opleve samt gå i dialog med udgangspunkt i kunst.

 

Som kulturminister er det afgørende for mig, at alle danskere har adgang til kunst og kultur – uanset hvor i landet de bor. Når vi møder kunsten har vi mulighed for at blive klogere på os selv og på den verden, vi lever i. Jeg håber, at mange danskere vil gribe muligheden for at gå på opdagelse i én af landets mest markante samlinger af moderne kunst, siger Ane Halsboe-Jørgensen, kulturminister og kirkeminister.

 

Demokratisering af kunst

Direktør for Kunsten Museum of Modern Art, Lasse Andersson, ser ligeledes store muligheder i Kunsten Collection i forhold til at nå bredt ud i verden.

 

Kunsten Collection er en demokratisering af Kunstens samling, så den er tilgængelig for flest muligt – og den bringes i spil på nye måder – drevet af brugeres nysgerrighed og engagement. Kunst skal opleves i virkeligheden, og i dag er den virkelighed heldigvis både fysisk på museet og digitalt alle andre steder. Det er mødet mellem ét af de smukkeste museer i Norden og 4.000 værker i én af Danmarks mest interessante, moderne samlinger.  Med Kunsten Collection kan du finde din helt egen vej ind i Kunstens samling – hvad enten du er nysgerrig på værker af Asger Jorn eller Niki de Saint-Phalle eller gerne vil lade dig inspirere af andre brugeres samling. Man kan eksempelvis søge frem, hvor mange procent af værkerne, der er skabt af kvinder, eller at vi har mere end 60 værker af Asger Jorn. Så det er et fantastisk værktøj i samtalen og mødet med vores gæster, brugerne online, skoler og ikke mindst i samarbejdet med andre museer i hele verden, siger Lasse Andersson, direktør på Kunsten.

 

Hørvægge og hightech

Kunsten Collection går online på dagen, hvor museet åbner udstillingen Kunsten retro. En jubilæumsudstilling, der præsenterer udvalgte værker fra Kunstens samling, hvor designet af udstillingen næsten er, som det var i 1972, da Alvar Aaltos enestående bygning åbnede i det oprindelige setup med hørvægge, marmor og det mest fantastiske lys. I samme anledning udgiver Kunsten en jubilæumsavis med highlights fra samlingen samt forhenværende og nuværende kulturministre, Bertel Haarders og Ane Halsboe-Jørgensens, yndlingsværker og meget mere.

 

Kunsten retro er støttet af Sydbank samt Gudrun og Palle Mørchs Mindefond. Kunsten Collection er støttet af Sydbank og Samsung.

 

Besøg Kunsten Collection på https://collection.kunsten.dk