Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

H.M. Dronningen åbner stor udstilling på Kunsten

5. jan 2019, 09:07

H.M. Dronningen åbner Nordisk Modernisme - Inventing the Future, når hun besøger Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg først i det nye år.

Lørdag 26. januar 2019 besøger H.M.Dronningen Kunsten i Aalborg.

 

Anledningen er den officielle åbning af udstillingen Nordisk modernisme - Inventing the Future.

 

- Det er en stor glæde for os, at H.M. Dronningen åbner udstillingen og dermed er med til at skabe opmærksomhed om nordisk modernisme og den kolossale betydning, perioden har haft for vores kunstforståelse - ja - for hele den måde, vi i Norden forstår verden på, siger Gitte Ørskou, museumsdirektør på Kunsten. 

 

Udstillingen byder på en lang række mesterværker fra Skandinaviens største kunstsamling af nordisk modernisme, den norske Canica Kunstsamling.

Canica Kunstsamling er ejet af den norske forretningsmand og passionerede samler, Stein Erik Hagen, der blandt andet har startet supermarkedskæden RIMI.

 

Med en stor præsentation af de bedste malerier og skulpturer fra Canica Kunstsamling og Kunstens egen omfattende modernismesamling sætter udstillingen fokus på kunstens og samfundets udvikling i årene 1910-1960 ud fra et nordisk perspektiv.

 

Værker af danske kunstnere som Vilhelm Lundstrøm, Harald Giersing, Franciska Clausen, Asger Jorn og Wilhelm Freddie m.fl. bringes her sammen med nogle af de bedste norske og svenske kolleger – heriblandt Thorvald Hellesen, Ragnhild Keyser, Otto G. Carlslund, Gösta Adrian-Nielsen og Erik Olson. Sammen tegner de et billede af det nordiske fællesskab, der i første halvdel af det tyvende århundrede var med til at forandre både samfund og kunsten radikalt.

 

Nordisk modernisme - Inventing the Future kan opleves på Kunsten frem til 2. juni 2019. Læs mere her.

 

Det er muligt at interviewe Stein Erik Hagen på dagen. Meld venligst tilbage, hvis du ønsker det.

 

Pressen er velkommen på dagen - tilmeld jer venligst hos Mette Kirstine Goddiksen på mkg@kunsten.dk senest 18. januar 2019. 

 

I anledning af udstillingen produceres et omfattende katalog med bidrag fra nationale såvel som internationale skribenter. Pressen kan rekvirere et gratis eksemplar på dagen.

 

Download billeder fra udstillingen her

 

For presseservice, kontakt venligst:
Mette Kirstine Goddiksen, tlf. 3199 4103 eller mkg@kunsten.dk