Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kunst styrker elevers læring

3. apr 2019, 13:21

Et længere samarbejde mellem Kunsten og to klasser fra Kærbyskolen har gavnet elevernes kreative tankegang, fællesskab og mod til at give sig i kast med boglige opgaver.

Skolerådmand Tina French Nielsen, Skoledirektør Jacob Ryttersgaard og selvfølgelig en masse stolte børn og forældre: De er der alle sammen onsdag, når det succesfulde samarbejde mellem Kunsten og Kærbyskolen afsluttes med en fernisering af elevernes værker af papkasser. 

 

Rent praktisk har de to klasser gennem tre og et halvt år har skiftet klasselokalet ud med Kunsten 10-12 gange årligt. Her er de gennem kreative værksteder og samtaler om kunst blevet gjort fortrolige med kreative eksperimenter og processer.

 

Mødet med kunsten har ikke blot styrket eleverne inden for de traditionelle kreative fag. Det har også haft en mærkbar, positiv afsmitning på boglige fag, på samarbejdsevnerne og modet til at springe ud på dybt vand med nye opgaver.  

 

- Vores to nuværende 6. klasser har været privilegerede igennem små fire år, hvor de jævnligt har skiftet Kærbyskolen ud med Kunsten som læringsrum, hvor Kunstens omgivelser giver læring en helt anden dimension. Vi er som skole ikke i tvivl om, at disse elever kan noget helt særligt i forhold til at eksperimentere og tænke kreativt – selvom vi ikke har færdigevalueret projektet endnu. Det er elever, der er blevet mere modige, og som tør at kaste sig ud i noget, der ser svært ud – i alle fagene, og de er blevet mere åbne i forhold til at angribe fortolkninger og analyser, siger skoleleder på Kærbyskolen, Lise Bech Andersen og fortsætter. 

 

- Noget helt særligt er, at vi også oplever, de er blevet meget gode til at samarbejde – at lytte til hinanden og bygge videre på hinandens ideer, og at det er et fælles ansvar at nå frem til et resultat eller en løsning. Og at alle i denne sammenhæng har mod på at bidrage med sit eget blik. Som én af eleverne har udtalt: De gode ideer kommer hurtigere til mig. 

 

Ferniseringen er onsdag 3. april klokken 17.00 på Kunsten. Pressen er meget velkommen, og vi hjælper gerne med at etablere kontakt til elever, der har lyst til at fortælle om forløbet.

 

Kærbyskolen og Kunsten fortsætter samarbejdet med nye klasser.

 

Hvis du vil vide mere om projektet, kontakt venligst:
Lærer på Kærbyskolen og kunstformidler Gudrun Stefansson, tlf. 4046 4774 eller gudrun@kaerbyskolen.dk 
Peter Juul, undervisnings- og udviklingsansvarlig på Kunsten, tlf. 3199 4116 eller pjj@kunsten.dk
Skoleleder på Kærbyskolen, Lise Bech Andersen, tlf. 9982 1300 eller lba-skole@aalborg.dk