Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kunsten får prestigefuldt miljømærke som det første kunstmuseum i Danmark

29. aug 2022, 14:49

Museet får i dag certificeringen GREEN ATTRACTION ved et arrangement på Eksperimentarium i København.

Fra i dag bliver det lettere for forbrugerne at tage et bæredygtigt valg, også når det gælder museumsbesøg.

 

GREEN ATTRACTION er brancheforeningen Horestas nye miljømærke. Det fokuserer på attraktioner, museer, akvarier og forlystelsesparker og gør det nemt for gæsterne at vælge bæredygtigt.

 

GREEN ATTRACTION-ordningen bygger videre på det anerkendte koncept, Green Key, der er en miljømærkningsordning for hoteller, som nu er udbredt i over 60 lande og tildelt mere end 3.000 turistvirksomheder. Erfaringer fra Green Key er brugt som fundament for den nye ordning.

 

Høj troværdighed

Der er strikse kriterier for at få status af at være GREEN ATTRACTION, og Kunsten har været igennem en krævende ansøgnings- og kontrolproces.

 

Vi har et mål om hele tiden at flytte Kunsten i en grøn og bæredygtig retning. Vi er derfor glade og stolte over at være det første kunstmuseum, der får certificeringen. Hele personalegruppen skubber på denne udvikling, og det er klart deres fortjeneste, at juryen skrev, at den havde været meget imponeret over vores miljøarbejde og fokus på bæredygtighed. Det er en selvfølge for os hele tiden at styrke de bæredygtige processer. Og som certificeret GREEN ATTRACTION bliver vi hele tiden holdt op på det - og vi gør det lettere for gæsterne også at tage et grønt valg, siger Lasse Andersson, direktør på Kunsten.

 

Om Green Attraction

GREEN ATTRACTION tildeles attraktioner, der gør en ekstra indsats for at være grønne og passe på miljøet. Alle attraktioner med GREEN ATTRACTION skal opfylde en lang række kriterier om miljøvenlig drift.

 

En attraktion med GREEN ATTRACTION minimerer forbruget af kemikalier, sænker energi- og vandforbruget og sikrer en god og forståelig affaldssortering.

 

De mærkede attraktioner skal alle dokumentere, at de lever op til kriterierne og gennemgå kontrolbesøg inden tildeling – og bliver løbende motiveret til at gøre mere og kontrolleret regelmæssigt med opfølgende besøg.

 

GREEN ATTRACTION er etableret i samarbejde mellem Danske Zoologiske Haver & Akvarier (DAZA), Organisationen Danske Museer (ODM), Foreningen af Forlystelser i Danmark (FFD), Videnspædagogiske Aktivitetscentre (VPAC), HORESTA og med støtte fra Erhvervsfremme-midler.

 

Friluftsrådet og Horesta har tidligere skabt Green Key, som er en miljømærkningsordning for hoteller, som nu er udbredt i over 60 lande og tildelt mere end 3.000 turistvirksomheder. Erfaringer fra Green Key er brugt som fundament for den nye ordning.

 

Kunsten fik overrakt sit GREEN ATTRACTION-diplom på Eksperimentarium mandag 29. august kl. 14.00.

 

For presseservice, kontakt venligst:
Mette Kirstine Goddiksen, journalist, Kunsten, tlf. +45 31 99  41 03 eller mkg@kunsten.dk