Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

Kunsten lancerer nyt loungekoncept

8. maj 2017, 08:00

Der er netop lagt sidste hånd på programmet for Kunstens – Aalborgs kunstmuseums - nye tiltag; Kunsten Summer Lounge, som afholdes i Skulpturparken hver onsdag aften sommeren igennem. Her vil der være live-musik, foodtrucks, loungestemning og kunstprojekter. Kunsten Summer Lounge åbner den 14. juni med den amerikanske streetartkunstner Tristan Eaton, som forvandler den hvide væg i parken til et kæmpe maleri.

Når dagen går på hæld, kan aalborgensere og turister i Aalborg hver onsdag fra midt i juni til sidst i august sætte sig til rette i Kunstens park.
 
- Mange af vores gæster har efterspurgt flere aktiviteter i parken.  Vi tror på, at kombinationen af ny musik, mad af høj kvalitet og muligheden for selv at deltage i kunstprojekter vil skabe et nyt kulturtilbud, som det lokale publikum ellers ikke har adgang til henover sommeren, fortæller kommunikationschef Lars Ulrich Hansen.
 
Musik, mad og kunst
Musikprogrammet består af etablerede og upcoming musikere som Kenneth Bager, Katinka, Bisse, Christian Hjelm, Jacob Bellens, Get Your Gun, Aksglæde, D/troit og artister fra dette års elektroniske Strøm Festival i København. Flere af disse anmelderroste, danske navne afholder også artist talks fra scenen før eller efter koncerten.
 
Når loungen er åben og Dj’en spiller i parken, kan gæsterne købe aftensmaden fra museets café Aalto og foodtrucks, som ruller ind på plænen. Der er også mulighed for at deltage i korte guidede kunstture eller være med i Kunst-Lab, hvor professionelle kunstnere inspirerer til kunstprojekter, som gæsterne selv skal lave. Som et af de mere alternative tilbud kan publikum få hjælp til at reparere deres cykler af frivillige fra den socialøkonomiske virksomhed Cykel20.
 
– Kunsten Summer Lounge er ikke blot en unik kombination af ny musik, mad af høj kvalitet og workshops. Vi har etableret samarbejde med en række socialøkonomiske virksomheder samt stærke passionerede organisationer, som arbejder på at gøre Aalborg mere interessant at bo i. Blandt andet WEEArt, som står bag nogle af de mest markante vægmalerier, som er dukket op i Aalborg de seneste år. Vi er glade for, at så mange kræfter har bakket op om projektet, siger Lars Ulrich Hansen.
 
Råt og godt
Den store, åbne lounge med scene og bar opbygges i samarbejde med det socialøkonomiske værksted Råt&Godt for udsatte unge. Det hele opbygges i genbrugsmaterialer, da Råt&Godt mener, at både unge og materialer fortjener en chance til.
 
Kunsten har desuden indgået samarbejde med Cykel20, en butik og et socialt projekt, hvor frivillige cykelsmede og andre frivillige sammen med udsatte unge reparerer cykler. Alt overskud fra Cykel20-butikken går til Den Sociale Café Hjerterummet i Aalborg. På udvalgte lounge-aftener kommer Cykel20 og hjælper loungegæster med at reparere deres cykler.
 
Maden leveres af blandt andet den lokale iværksætter Bo Klit fra Cheer Up Foodtruck samt projektet Smag a la Gellerup fra Aarhus og museets egen Café Aalto.
 
–Tanken er at få fat i en ny målgruppe, som stiller andre krav til et museumsbesøg, og som ønsker andre, mere ”skæve” oplevelser på Kunsten. Kunsten Summer Lounge er en del af vores strategi om at tilbyde helhedsoplevelser, som omfatter kunstoplevelser og sociale oplevelser sammen med sine venner. Vi har store forventninger, slutter Lars Ulrich Hansen.
 
Yderligere information 
Pressen meget velkommen til at besøge Kunsten Summer Lounge og tale med de involverede parter. Kontakt venligst undertegnede. Se programmet for Kunsten Summer Lounge på kunsten.dk/lounge
 
Download pressefotos
 
Lars Ulrich Hansen
Kommunikationschef
Tlf. (+45) 99 82 41 05
Mobil (+45) 31 99 41 05
LUH@kunsten.dk