Vi bruger cookies på kunsten.dk

Inden du fortsætter, vil vi lige fortælle, at vi bruger cookies til trafikmåling og optimering af sidens indhold.

Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Kunsten vinder pris for nænsom nytænkning

2. okt 2018, 11:43

Restaureringen af det fredede mesterværk er både nytænkende og med respekt for den oprindelige arkitektur

Kunsten Museum of Modern Art vandt i går Komitéen for bygningspræmiering i Aalborgs pris for godt, sundt og smukt nybyggeri.
 
Kunsten blev præmieret for restaurering i respekt for den oprindelige arkitektur:
 

Alvar Aaltos ikoniske kunstbygning er nænsomt renoveret med få klare arkitektoniske greb. Modtagelsen af museets besøgende sammen med en fornyelse af publikums-flowet gennem udstillingen står afklaret og meningsfyldt. Renoveringen og ombygningen tjener til eksempel på, hvordan fredede bygninger kan ombygges og renoveres uden at miste sin originalitet og arkitektur, motiverede komitéen.

 

 

Fortid møder fremtid

 

Anerkendelsen glæder museumsdirektør Gitte Ørskou.

 

Det er helt fantastisk hver dag at kunne åbne dørene for vores gæster, for vi kan se, de også får denne her wow-oplevelse. Respekt og nænsomhed i forhold til Alvar Aaltos akitektoniske mesterværk har gennem hele ombygningsperioden været et ufravigeligt krav samtidig med, tiden var kommet til en revitalisering. Opgaven har bestemt ikke været simpel, og det er en fornøjelse, at komitéen med prisen anerkender, at fortid og fremtid går op i en højere enhed på det nye Kunsten, siger hun.  

 

Kunsten genåbnede i 2016 efter en 18 måneder lang restaurering til en værdi af 155 mio. kr. af det fredede bygningsværk fra 1972.
 
Arbejdet er udført af ERIK Arkitekter i samarbejde med arkitektfirmaet Transform, landskabsarkitekten GHB og ingeniørfirmaet Søren Jensen.
 
Prisen blev overrakt på Utzon Center i forbindelse med festligheder på Arkitekturens Dag 1. oktober.