Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Nu åbner Brasserie Kunsten

25. maj 2021, 20:34

Kunsten åbner et brasserie med mulighed for at spise i fem orangerier i Skulpturparken. De første 100 spisende gæster får gratis bobler.

Aalborg får nu et brasserie med alt, hvad der dertil hører.

 

Brasserie Kunsten lyder navnet, og her kan livsnyderen få en helstøbt gourmetoplevelse. Samtidig bliver det muligt at nyde selskabet og madoplevelsen i fem nye orangerier i Kunstens park.

 

Brasseriet åbner i de samme lokaler, som hidtil dannede ramme om Café Aalto på Kunstens underetage.

 

I spidsen for det nye brasserie er køkkenchef Tina Jakobsen, og hun glæder sig til at byde velkommen på Brasserie Kunsten med bouillabaisse efter den bedste, franske opskrift. I det hele taget vil fisk og skaldyr dominere menukortet.

 

- Vi har længe ønsket at omdøbe Café Aalto til Brasserie Kunsten, da det i langt højere grad afspejler, hvad gæsterne kan forvente. Alt vores personale er faguddannet, og vi kører med et menukort med få, faste gourmetretter af de bedste råvarer, mange fisk- og skaldyrsretter samt nøje udvalgte drikkevarer. Dog kan jeg berolige vores mange brunch-fans med, at vi  selvfølgelig fortsat serverer brunch i weekender og på helligdage, selvom det bryder med brasserie-traditionen, siger hun.

 

Kvinde i mandeverden

Tina Jakobsen har et imponerende CV, og så er hun én af de få kvindelige topkokke i Danmark. Traditionelt set er eliten inden for kokkefaget domineret af mænd, men Tina Jakobsen har haft viljen, kreativiteten og evnerne til alligevel at bryde igennem.

 

Hun har ved flere lejligheder lavet mad til det norske kongehus.

 

Dertil har hun arbejdet på Michelin-restauranten Frederikshøj i Aarhus, stået bag flere kogebøger og vundet prestigefulde kokkekonkurrencer. Hun har samtidig skrevet adskillige madklummer.

 

- Med Brasserie Kunsten vil vi tilbyde både museets gæster, forretningsfolk, selskaber og livsnydere en helt unik bid af denne her sanselige, franske brasserietradition, hvor kvaliteten er i top, men hvor der stadig hersker en uformel stemning, siger Tina Jakobsen.

 

Tina Jakobsen, køkkenchef i Brasserie Kunsten

 

Brasserie Kunsten åbner onsdag 26. maj med bobler til de første 100 spisende gæster. Desuden er der i morgen et særligt åbningstilbud med bouillabaisse og et glas rosé til 250 kr.

 

Køkkenchef Tina Jacobsen stiller gerne op til interview om kærligheden til kokkehåndværket og de gode råvarer - og om som kvinde at kæmpe sig til tops i en mandeverden.


For yderligere information, kontakt venligst:
Tina Jakobsen, køkkenchef, Brasserie Kunsten, tlf. 99821605 eller tja@kunsten.dk