Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Nu kan du komme endnu mere på Kunsten om aftenen

24. feb 2022, 09:27

Fra marts udvider Kunsten de faste åbningstider og holder åbent til 21.00 både tirsdag, onsdag og torsdag og lancerer samtidig en række foredrag, samtalesaloner, værkstedsaktiviteter samt aftenmenu i brasseriet.

Snart kan folk med ordinære arbejdstider komme på museum i hverdagene.
Fra 1. marts udvider Kunsten sine åbningstider, så der er åbent helt til klokken 21.00 alle tirsdage, onsdage og torsdage.

 

For os er det et naturligt skridt at tage for at imødekomme en efterspørgsel. I virkeligheden er det jo besynderligt, at vi er mange museer, der kun holder åbent i hverdagene, mens mange mennesker er på job. Det ville jo være ulogisk for andre kultur- og fritidstilbud som for eksempel biografer, teatre, sportshaller og koncerthuse. Jeg ser frem til, at flere mennesker vil gå på museum om aftenen, uanset om de blot lader op i ro og mag ved at besøge udstillingerne på egen hånd - eller de har lyst til at deltage i de aktiviteter og arrangementer, som vi tilbyder, siger Lasse Andersson, direktør på Kunsten.

 

Fremover vil der hver tirsdag være værkstedsaktiviteter som croquis-tegning eller maleeksperimenter. Onsdage er der samtaler med en kendt gæst om en aktuel dagsorden. Torsdage er der foredrag, der går i dybden med de forskellige udstillinger, kunsthistorien og kunstnerne bag.

 

Initiativet rulles ud nu, da nedlukningerne har kastet lys over, hvor meget vi har brug for kulturen og det fællesskab, der er omkring den. I 2021 havde vi det højeste antal gæster nogensinde i de perioder, hvor vi ikke var lukket ned. Dernæst er 2022 det store 50-års jubilæumsår, hvor vi har nogle store, meget ambitiøse udstillinger, der kommer til at trække mange mennesker ind på museet, både fra lokalområdet, fra resten af landet og internationalt. Den udvidede åbningstid giver meget mere kunst og kultur tilbage til mange flere. Jeg er taknemmelig for, at Ny Carlsbergfondet og Aalborg Kommune støtter initiativet i 50-året for Alvar Aaltos fantastiske bygning. Vi skal ikke fejre os selv. Vi skal derimod gøre os fortjent til de næste 50 år sammen med alle vores gæster, siger Lasse Andersson.

 

Klik her for at læse mere om Kunsten efter 17.

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

Kunsten efter 17 er støttet af