Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Oplev over 50 nye værker i Kunstens samling

2. okt 2020, 12:17

UDSTILLINGSÅBNING: All Together Now præsenterer nye og eksisterende værker af Danmarks bedste samtidskunstnere.

Det var dét, man kan kalde et rart telefonopkald, som Kunsten fik i 2019: Samlerparret Margit og Jens Haven ville skænke Kunsten deres betragtelige samling samtidskunst.

 

Der var simpelthen frit valg mellem værkerne, som parret havde samlet gennem livet. Det blev i alt til 55 nye værker til Kunstens samling.

 

Nu kan offentligheden endelig se de nye værker, når de i forbindelse med den nye udstilling sættes i relation til nogle af de bedste samtidsværker fra Kunstens eksisterende samling. Ved samme lejlighed udstilles Mille Kalsmoses lydinstallation Cosmic Family (2018). Et nyt værk, som Ny Carlsbergfondet har skænket til Kunstens samling. 

 

- Vi er meget taknemmelige for både Margit og Jens' generøse donation og Ny Carlbergfondets støtte til erhvervelse af et nyt centralt værk til samlingen af dansk samtidskunst. Vi kan med denne store tilvækst i samlingen præsentere et langt mere udfoldet billede af dansk samtidskunst lige nu, og det med værker, som passer perfekt ind i Kunstens samling. Gæsterne kan blandt andet se frem til at opleve Mille Kalsmose skulpturelle installationsværk, Cosmic Family. Værkets sammenstilling af både metalliske og organiske materialer taler direkte ind i den kompleksitet, der kendetegner den menneskelige søgen efter mening og meningsgivende fællesskaber netop idag. Vores gæster kan se frem noget af det bedste, som dansk samtidskunst har at byde på, siger Stinna Toft, kunstnerisk chef på Kunsten.

 

Symfoni og synergi

Kalsmoses værk er udstillet side om side med nye og eksisterende værker fra Kunstens samling i Sidelyssalene. De smelter sammen til én udstilling – og de er All Together Now.

 

All Together Now sætter fokus på dansk samtidskunst med udgangspunkt i den store donation fra Margit og Jens Haven Christiansens samling. Donationen rummer en lang række værker af fremtrædende, danske samtidskunstnere som Peter Bonde, John Kørner, Katrine Ærtebjerg, Peter Linde Busk, Adam Saks og Cathrine Raben Davidsen. 

 

All Together Now – er også titlen på ét af udstillingens værker af den danske kunstner Anders Brinch. 

 

- Vi glæder os utrolig meget til at åbne en udstilling, der er viser noget af det bedste fra samtidskunsten på den danske scene. Desuden er dét at åbne en ny udstilling et lys i en på mange måde dyster tid. Museet og kunst er et frirum og en måde at føle fællesskab på eller give plads til refleksion. Det er uvurderligt for vores livskvalitet, særligt lige nu, siger Lasse Andersson.

 

Én af de repræsenterede kunstnere, Cathrine Raben-Davidsen, der også er kendt for sin medvirken i DR-serien Kunstnerkollektivet i Skagen, besøger Aalborg onsdag 7. oktober til en talk i forbindelse med Kunsten Lounge.

 

Kunsten efterlever alle gældende regler i forhold til at begrænse covid-19-smitte, og det er fortsat trygt at besøge museet. Der skal bæres mundbind i Café Aalto.

 

Udstillingen åbner 8. oktober 2020.