Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Sommerferie på Kunsten: Kunstoplevelser for hele familien, hyggelige havefester og kunstnerisk minigolf

12. jun 2024, 09:22

Går årets sommerferie til Nordjylland, bør man lægge vejen forbi Kunsten Museum of Modern Art Aalborg. Her venter store udstillinger med både danske og internationale kunstnere. Samtidig er der hver onsdag havefest med livemusik og talks. For børn og familier er der kreative workshops og kunstjagt. Og i skulpturparken kan man spille på to nye og helt særlige minigolfbaner skabt af samtidskunstneren John Kørner. Her er fem gode grunde til at besøge Nordjyllands smukkeste kunstmuseum i sommerferien.

Planlægger man sommerferie i Nordjylland, er der flere gode grunde til at gøre Kunsten Museum of Modern Art Aalborg en del af ferieplanerne – uanset om det er regnvejr eller solskin.

 

På Alvar Aaltos arkitekttegnede marmor-museum er der nemlig oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne, hele sommeren igennem. Hver tirsdag, onsdag og torsdag har museet endda åbent til kl. 21.00 – og der serveres sommerlig mad og dejlige drikkevarer i Brasseriet hver dag.

 

Dansk samtidskunstner med særlig soloudstilling

På museet kan både garvede gæster og nye, nysgerrige besøgende opleve kunstudstillinger af højeste kvalitet.

 

Lige nu kan man bl.a. opleve den danske samtidskunstner John Kørners første soloudstilling på et dansk kunstmuseum i syv år. I udstillingen CRAZY AWAKE præsenteres en lang række ”problemer”, der er det gennemgående tema i kunstnerens værker. Spot bl.a. de sovende problemer på museets tag eller udforsk de mange problemer, der gemmer sig i kælderen – i form af skulpturer, malerier og kunstnerens såkaldte ”male-maskine”.

 

Tre af de mest toneangivende stemmer i tysk efterkrigstidskunst

Museet viser også tre af de mest toneangivende stemmer i tysk efterkrigstidskunst – Sigmar Polke, Anselm Kiefer og Georg Baselitz – med en række af kunstnernes største værker fra Louisianas samling.

 

Fra den 19. juni kan man også opleve en af det 20. århundredes største street-fotografer, Vivian Maier, i en særudstilling med 150 fotografier fra 1950-1970’ernes New York og Chicago. Vivian Maier var barnepige, og hendes talent for fotografi blev først opdaget efter hendes død; ved en tilfældighed. I dag er hun kendt for sin evne til at indfange ”det afgørende øjeblik”, beretter museumsdirektør Lasse Andersson.

 

Havefest og aftenåbent

Besøger man museet en onsdag, kan man traditionen tro også slænge sig i den grønne park til koncerter med højaktuelle kunstnere og talks med toneangivende personligheder – til havefestival-konceptet Kunsten Summer Lounge, der i år afholdes for 8. gang. Foruden livemusik og talks er der til hver Summer Lounge også kunst-performances, pop-up-events og kølige drinks.

 

Kunstnerisk minigolf

I havens park har kunstneren John Kørner denne sommer skabt to helt unikke minigolfbaner i museets skulpturpark. Men selvom man får en bold og kølle, som man kender, er reglerne ikke helt som de plejer. Alle museumsgæster kan prøve kræfter med banerne, der indvies den 3. juli og er tilgængelige i museets åbningstid.

 

Kunstjagt og kreative workshops

I forlængelse af udstillingen med John Kørner kan børn og familier i museets kreative værksted skabe en unik pensel og derefter male sit eget personlige kunstværk med den – måske med elastikker, kviste eller stof som ”penselhår”.

 

Vil man lære museet at kende på en ny måde, kan børn og barnlige sjæle desuden gå på jagt efter forskellige kunstværker med sommerens kunstjagt. Med et kort i hånden bliver man ledt rundt på museet i de forskellige udstillinger, og undervejs skal man hjælpes ad med at løse sjove opgaver, forklarer Lasse Andersson.

 

Et uforudsigeligt springvand

Hele sommeren kan man selvfølgelig også nyde udsigten til husets efterhånden ikoniske springvand er et kunstværk med titlen Water Pavilion, skabt i 2011 af Jeppe Hein – fx mens man nyder en is, frokost eller kaffe fra Brasseriet.

 

På lune dage er det ikke unormalt at se børn hoppe rundt mellem vandstrålerne, der skifter placering med korte intervaller – og man ved aldrig, om man klarer frisag, får det kolde gys eller for en kort stund spærres inde af vandvægge, fortæller museumsdirektøren.