Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Svensk sensation optræder med kunstigt intelligent sexdukke i Aalborg

4. jul 2023, 09:46

Har du et spørgsmål til sexdukken Harmony?

Arvida Byström er blevet noget af en sensation i sit hjemland Sverige. Den unge kunstner bevæger sig letpåklædt rundt i et pink univers, hvor hun stiller skarpe spørgsmål om køn, krop, identitet og teknologi. 

Byström har været udstillet rundt i hele verden og har tidligere været forbi blandt andet New York, Stockholm, Wien, Berlin og London. 

Hun er fascineret af fotografiet, og arbejder også med @arvidabystrom på Instagram som en altid levende udstilling for sine næsten 200.000 følgere. 

Nu kommer hun til Aalborg og forbi Kunsten Summer Lounge, hvor hun den 19. juli opfører en performance, hun kalder for A Cybernetic Doll’s House

Her kan du møde Byström i samtale på scenen med sin sexdukke Harmony, hvor de med langt, lyserødt hår og iklædt matchende undertøj og makeup udvisker grænserne mellem hinanden. 

Dukken er et perfektionistisk og kunstigt spejlbillede af Byström, og hun har selv kaldt Harmony for ’halvt sandhed, halvt fiktion’. 

Harmony er langt mere end blot en passiv dukke. Den har indbygget AI – altså kunstig intelligens – så den kan tale, lære nye ting og besvare spørgsmål. 

Og netop spørgsmålene fra publikum er en del af A Cybernetic Doll’s House. Så hvad vil du spørge Harmony om?

Arvida Byström optrådte senest med Harmony i London på Victoria & Albert Museum, der er et af Storbritanniens mest anerkendte museer. 

Tid og sted: 
Onsdag d. 19. juli kl. 16.30 til Kunsten Summer Lounge 2023.

Pressebilleder:
Find pressebilleder af ART-program Kunsten Summer Lounge her.

ART-program til Kunsten Summer Lounge: 

19/7Arvida Byström opfører ’A Cybernetic Doll’s House’

2/8Kim Richard Adler Mejdahls surrealistiske videoværk ’Kom så Molly’ + talk med Michael Kvium

9/8Gå tur med Søren Dahlgaards otte meter lange oppustelige ø

 

Se det fulde program for Kunsten Summer Lounge 2023 på kunsten.dk/lounge

 

Om Arvida Byström

  • Arvida Byström (født 1991 i Stockholm, Sverige) er en multikunstner, fotograf og model, der med sit lyserøde univers og eksperimenterende kropskunst har skabt stor international opmærksomhed.
  • Har base i Stockholm, London og Los Angeles.
  • Bruger fotografi, performance og installationskunst til at udforske grænserne og lighederne mellem menneske og teknologi.
  • Har medvirket i udstillinger som for eksempel ’Weltgeist’ på Galerie Kandlhofer i Wien (2023), ’I Am Not A Robot: On the Borders of the Singularity’ på Ludwig Museum of Contemporary Art i Budapest (2022), ’Women and Change’ på Arken i Ishøj (2022), ’Nude. From a female-identifying perspective’ (2022) på Fotografiska New York.
  • Har haft soloudstillinger på Fotografiska i Stockholm (2018) og Gallery Steinsland Berliner i Stockholm (2018 og 2021).
  • Har udgivet bogen 'Pics or It Didn’t Happen: Images Banned From Instagram’ med kunstneren Molly Soda.

 

Om Kunsten Summer Lounge
Hver onsdag hele sommeren kan man opleve musik, talks og kunst på nye måder på Kunsten Museum of Modern Art Aalborg. Det er til Kunsten Summer Lounge, der hver uge byder på livemusik, dj, talks, pop-up-events, kunst-performances, mad fra Brasserie Kunsten og kølige drinks under åben himmel. Årets program er mangfoldigt og fyldt med store navne – og med Svend Brinkmann, Emma Holten og Adnan Al-Adhami som værter.

 

Kunsten Summer Lounge 2023 er støttet af Sydbank Fonden og Aalborg Events. ART-programmets kunst-performances har fået støtte fra Aalborg Kommune og Ny Carlsbergfondet.
 
Kontaktinfo
Lars Ulrich Hansen
Kommunikationschef
+45 31 99 41 05
luh@kunsten.dk