Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Sving studiekortet: Gratis adgang på Kunsten i maj

21. apr 2022, 10:59

Har du et gyldigt studiekort, så har du gratis entré på Kunsten i maj, hvor du blandt andet får arrangementer og kunstværker, der stiller skarpt på klima og miljø.

Stor, forårsgrøn park, kunst i verdensklasse samt kunst og samtaler om klima og miljø.


Alt dét og meget mere har studerende fri adgang til i hele maj måned.

 

Tilbuddet er muliggjort af Spar Nord, der ønsker at sætte fokus på fællesskaber og bæredygtighed. 

Kultur er noget, der udfordrer og udvikler os som mennesker, ligesom det er noget, der samler os og skaber fællesskaber. Kultur skal derfor deles for at opleves til fulde. Af den årsag er vi meget glade for, at vi sammen med Kunsten kan invitere de nordjyske studerende indenfor i museets rammer til fordybelse og dialog, når Kunsten til maj slår dørene op til en udstilling med fokus på bæredygtighed og arternes overlevelse, siger Ninna Holch, ESG Officer i Spar Nord.

Ninna Holch henviser her til udstillingen Offspring af én af verdens mest anerkendte, nulevende kunstnere, franske Pierre Huyghe. Udstillingen åbner 25. maj.


Klog på klima

I hele maj kan studerende også opleve den store jubilæumsudstilling MARMOR med værker af nogle af verdens mest kendte kunstnere, blandt andre Andy Warhol , Ai Weiwei, Jeff Koons og Marc Quinn.


I udstillingen kan de studerende også opleve kunstnergruppen SUPERFLEX’ to værker Interspecies Assembly og Vertical Migration. Værkerne rejser rundt i hele verden og har tidligere været udstillet ved FN’s hovedkvarter samt i Central Park, New York. At værkerne lige nu vises på Kunsten er muliggjort af Spar Nord Fonden.

Interspecies Assembly er en række skulpturer, mens Vertical Migration er en animationsvideo, hvor man kan komme helt tæt på en art, der lever langt nede under havets overflade, og som vi deler planeten med: en Siphonophore. Værkerne sætter fokus på behovet for, at alle klodens arter skal leve fredeligt side og side - og nødvendigheden af en fremtid, der er miljø- og klimamæssig holdbar.
Rasmus Nielsen fra SUPERFLEX besøger museet til en talk om bæredygtig fremtid den 11. maj, ligesom der generelt i maj er fokus på klima og miljø gennem flere arrangementer.

Vi er meget taknemmelige for, at Spar Nord gør det muligt for os at stille endnu skarpere på bæredygtighed igennem kunst. Og vi håber selvfølgelig, at rigtig mange studerende vil benytte sig af tilbuddet. For uanset om man uddanner sig til tømrer eller teolog, så er der meget at komme efter på Kunsten i maj. Eksempelvis den store MARMOR-udstilling kan man tilgå på mange forskellige måder: Man kan dykke ned i materialet eller håndværket - og man kan vælge at fordybe sig i, hvad værkerne siger om samfundet, historien eller dét at være menneske, siger Lasse Andersson, direktør på Kunsten.   

Kunsten gav også gratis entré til studerende i 2021, hvilket trak flere yngre på museum.
 
– Og mange blev så glade for besøget, at de købte årskort og kom igen, både til ti gange Kunsten Summer Lounge i parken hen over sommeren, men også på andre tidspunkter. Vi er glade for, at maj-initiativet gør, at flere, især unge, får øjnene op for, at Kunsten er et rart og uformelt sted at besøge for at blive inspireret, få ny viden eller bare hænge ud, siger Lasse Andersson.

 

I maj er der ligeledes Store Badedag, som egner sig godt til studerende med børn. Se alle arrangementer i Kunstens kalender.

 

Foto: Interspecies Assembly og Vertical Migration af SUPERFLEX for ART 2030

Gratis adgang med studiekort i hele maj måned

Gratis adgang med studiekort i hele maj måned

Spar Nord Bank og Kunsten inviterer alle med gyldigt studiekort gratis på museum i hele maj.