Sprog

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
EAN: 5798003745718

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 3402 188 898 

Tag Kunsten i ørene

2. sep 2019, 14:06

Nu kan du høre en podcast-serie om Kunsten i Aalborg, om historien, menneskene bag samt missionen om at gøre kunst væsentligt for alle

Anne Kejser så som barn et helt blåt billede. Siden har hun undret sig over, hvad moderne kunst er, og hvad vi skal bruge det til. Var det ærlig talt ikke bedre at bruge pengene på hospitaler og veje end sådan noget pjat?!

 

I en ny podcastserie dykker hun ned i dét spørgsmål samt historien om og ildsjælene bag Kunsten, der banede vejen for Aalborg som kulturby. Hun kommer rundt om tiden før #metoo-bevægelsen, hvor blandt andet sexede kustoder lokkede de skeptiske aalborgensere på kunstmuseum.

 

Gennem interviews med nuværende og tidligere medarbejdere folder hun alle historierne ud om f.eks. museets første direktør fra København, Lars Rostrup Boyesen, som var helt kompromisløs omkring den kunstneriske kvalitet. Han afviste nordjyske amatører med hård hånd og brugte et helt års budget på et enkelt værk. 

 

Podcastserien kommer rundt om Nordjyllands Kunstmuseum (nu Kunsten) på åbningsdagen i 1972, hvor tælleapparatet brød sammen, fordi det væltede ind med gæster, der skulle have syn for sagn om, at her var der både pornografi og cafeteria.

 

Anne Kejser er vært, og hun taler blandt andet med tidligere museumsdirektør Gitte Ørskou om kunstens rolle, og hvorfor det er vigtigt både at have plads til håndbold og moderne kunst i vores samfund.

Og så sælger Kejser måske, måske ikke, sit eget blå billede til Kunsten.

 

Find Kunsten Podcast på din foretrukne tjeneste eller her.