Secondary navigation

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Carlo Wognsen - i krig og fred

14. jun 2008 til 31. aug 2008

Carlo Wognsens livsforløb var dramatisk; han var modstandsmand under 2. verdenskrig, blev fængslet og overført til Frøslevlejren. Hans indsats både i og efter krigen forandrede hans kunstneriske løbebane.

Udstillingen viser et bredt udvalg af værker af denne karismatiske kunstner - fra tegninger af dagligdagen i Frøslev og flygtningelejren, over udsmykningsskitser med temaer som fødsel og død, til malerier af himmerlandske landskaber.

 

Hvert værk vidner om en kunstner, der griber blyant eller pensel og lader billederne komme før ordene og forklaringerne. Efterlysninger af værker i dagspressen førte til mange henvendelser og bekræfter, at interessen for Carlo Wognsens kunst stadig er levende.

 

Carlo Wognsen udstillede allerede fra slutningen af 1930'erne, og igennem årene blev det til flere separatudstillinger i Aalborg. Han var endvidere tilknyttet kunstnersammenslutningerne Nordjyderne, Fluesvampen, Den Polykrome og Vrå-udstillingen, og det betød, at det kunstinteresserede publikum kunne se og opleve Carlo Wognsens værker i hans egen levetid.

 

"Carlo Wognsen – i krig og fred" er den første samlede præsentation af kunstnerens livsværk, der ellers er spredt over hele landet og kun kan ses stykvis, ikke mindst fordi de fleste malerier og tegninger er i privateje.

 

I forbindelse med udstillingen udgives kataloget "Carlo Wognsen – i krig og fred" med tekster af museumsinspektør Aase Bak, arkitekt MAA Jacob Blegvad og lektor ved RUC, Bjørn Laursen.